Kako uživati u životu

Svakodnevno, pred vama je nebrojeno mnogo prilika i načina na koje možete da uživate. Te načine i prilike treba samo jednostavno prepoznati i prilagoditi ih sebi i svom uživanju.

Ako niste već rođeni hedonista, onda je vreme da to naučite da budete i poradite na umeću svog uživanja.

Prvo izbegavajte stres i neprijatnosti u bilo kom obliku ili smislu što je to više moguće. Ne razmišljajte o neprijatnim događajima i ljudima jer će vam to sigurno uskratiti uživanje.

Potrudite se da uživate u malim stvarima. Osećaj uživanja nije uslovljen velikim povodima i razlozima zbog kojih treba da uživate, već jednostavno vašim ličnim nastojanjem i željom da uživate.

Zato svaki trenutak svog života potrošite sa uživanjem, počev od najprostijih, svakodnevnih trenutaka, pa čak i od obaveza koje obavljate. Tako recimo, dok jedete, odvojte za taj obrok onoliko vremena koliko vam je potrebno da u njemu uživate, nemojte jesti na brzinu i mehanički.

Kada se kupate, kupajte se tako da u tom kupanju uživate. Upotrebite mirišljave kupke i soli, zamračite kupatilo i upalite sveće, opustite svoja čula. Zašto tokom kupanja ne biste i pili svoje omiljeno piće ili slušali neku tihu opuštajuću muziku? Zvuči kao ambijent za uživanje zar ne?

Kada nešto čitate ili gledate omiljeni tv sadržaj, čitajte to ili gledajte bez žurbe, onda kada možete tome sa uživanjem da se posvetite.

Kao što vidite, načini na koje možete da uživate, prilično su jednostavni. Mi smo vas podsetili na neke, na vama ostaje da i ostale otkrijte i da ih isprobate. Uživajte.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation