Kako uspavati dete

Vreme je za spavanje, a Vaše dete ne može da zaspi ili mu se uopšte ne spava? Mnogo dece i roditelja suočava se sa ovim problemom, koji na sreću nije nerešiv.

Kako uspavati dete?

Neophodno je da se Vaše dete kvalitetno naspava, posebno ako ga sutra očekuje dan u zabavištu ili školi.

Deca tokom dana treba da budu na čistom vazduhu, da se igraju sa vršnjacima, na igralištu, da jure za loptom, penju se uz tobogane, da se ljuljaju na ljuljaškama, za stariju decu – sportske aktivnosti – naravno bez preteranog forsiranja – kada dođe vreme za spavanje, spavaće im se.

Pomozite svom detetu da organizuje svoje vreme. Satnica kada se ustaje, kada se obroci postavljaju na sto, kada je vreme za kupanje, a kada za spavanje – pomoći će da se dete navikne i uskladi sa svime.

Pre odlaska u krevet, možete mu čitati neku zanimljivu knjigu usklađenu sa njegovim uzrastom, manjem detetu pričajte bajke. Nešto starije dete treba da Vam ispriča šta se dogodilo u toku proteklog dana. Ako ste zbog nečega zabrinuti ili nervozni, trudite se da dete to ne primeti, inače će to da ga optereti i tokom noći će biti tužno ili uplašeno zbog toga, a ostaće mu vrlo malo vremena za spavanje.

Da li ste i Vi kao dete spavali sa plišanom igračkom na jastuku? E pa, to treba i Vašem detetu, da bi se osećalo sigurnije. Na primer, plišani zeka, kuca, meda pored kog se Vaše dete uspavljuje jednog dana će mu biti omiljena igračka iz detinjstva i dugo će je čuvati sa lepim sećanjem.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation