Kako uspavati bebu

Bebu je nekada veoma teško uspavati. Posebno u početku dok nije naviknuta na neki režim spavanja. Uspavljivanje zato može dugo potrajati.

Postoji nekoliko načina kako biste mogli to da ubrzate. Ono što je važno je da beba treba da bude uredno okupana, obučena u pidžamu tako da joj nije hladno i nahranjena.

Takođe, krevetac treba da stoji na toplom mestu u sobi i treba da bude čvrst i suv, sa mekom posteljinom, kako bi bebi bilo udobno. Na ovaj način joj pomažete da lakše zaspi. U sobi ne mora biti potpuno tišina. Može biti uključena neka lagana, opuštajuća muzika koja naravno nije previše pojačana, već umereno.

Svetla ne bi trebalo da budu upaljena ali ne moraju biti ni potpuno ugašena. Dovoljno je da budu prigušena. Na primer možete ostaviti noćnu lampu. Mirišljavo ulje lavande ili kamilice se preporučuje jer nije prejako a opuštajuće je i može pomoći vašoj bebi da brže zaspi.

Najbolje bi bilo da beba zaspi dok sisa ili dok je u kolicima i onda je samo lagano premestite u krevetac. Ali to nekada nije moguće. Zato je možete ljuljati i pevati joj kako bi brže zaspala. Ono što vam takođe savetujemo je i da je smestite u krevetac i probate da je pustite da sama zaspi. Ako to ne uspe, onda ćete je morati vi uspavati na već pomenute načine. Dok je ljuljate ne morate joj pevati, može joj nešto i pričati i tako će se beba navići na vas i na vaš glas.

Ono što je posebno važno je i da postoji neki red. Tačno bi trebalo da se zna kada beba ide da spava, odnosno to bi trebalo da bude svaki dan u isto vreme. Pre spavanja ne bi trebalo da bude igre, već samo kupanje i uspavljivanje. Možete uvesti i neki svakodnevni ritual, kao što je na primer paljenje mirišljave sveće ili unošenje miršljavog ulja koji smo već pominjali i na to će posle biti znak bebi da je vreme za spavanje.

U početku se bebe bude noću ali kasnije, kroz par meseci će beba spavati čak i do 7, 8 sati tokom noći. Pored toga potrebno je da ona spava i preko dana. Najbolje bi bilo da to bude jedan sat prepodne i dva sata poslepodne.

Ako se desi neka izuzetna situacija pa dođu gosti ili nešto slično, vi otiđite u drugu sobu i uspavajte gde je tišina i uspavajte bebu. Nije dobro da joj se remeti svakodnevni ritual, to bi je moglo potpuno poremetiti.
Kada je uspavate, uživajte u tom prizoru jer je dete koje spava nešto najlepše što se može videti. To je nešto neprocenjivo.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation