Kako uraditi depilaciju šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom je veoma stara metoda uklanjanja neželjenih dlačica, koja dolazi sa Bliskog istoka i veoma je popularna u celom svetu. To je bezbolna metoda depilacije, posle čega koža neće biti upaljena i ostaće prijatno meka. Šećer je prirodni proizvod, pa tako ne iritira kožu. Nakon depilacije, ostaci se mogu lako ukloniti vodom. Koža ostaje glatka najmanje tri nedelje, nakon čega se može ponoviti postupak.

Farmaceutske šećerne paste se mogu kupiti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci ili parfimeriji, ali ovu metodu možete izvesti i u kućnoj varijanti. Znatno će te uštedeti, budući da će vam trošak biti samo šećer. Malo skuplja je varijanta sa medom, ali su obe podjednako učinkovite. Bitno je samo šta imate pri ruci. Prilikom pripreme za šećernu depilaciju, isecite parčad pamučne tkanine ili stare, čiste majice u trake široke 5-6 centimetra. Dužina neka bude oko 25 centimetara, kako bi uhvatile što veću površinu. Ostavite trake po strani dok pripremate šećer ili med kao vosak. Za jednu depilaciju celih ruku, nogu i prepona, dovoljno vm je pola kilograma šećera ili 2 šolje meda, koje će te staviti u vatrostalnu posudu. Isecite svež limun na pola i iscediti sok u posudu. Dobro izmešajte. Postavite posudu na umerenu vatru da mešavina provri. Mešajte je neprestano. Alternativno, stavite smesu u mikrotalasnu i 3, 4 minuta grejte smesu. Izvadite smesu sa vatre i ostavite da se ohladi do sobne temperature, ali ako se previše stvrdne, jednostavno je dogrejte.

Pre depilacije potrebno je da dobro operete kožu ni uradite piling. Utapkajte je mekim peškirom da se osuši. Koristite štapić od sladoleda ili plastičnu lopaticu za nanošenje smese, u smeru rasta dlačica. Ugladite traku od pamučne tkanine preko premazanog sloja, a zatim je trljajte prstima da se bolje zalepi. Sačekajte par sekundi i naglo povucite tračicu u smeru suprotnom rastu dlaka. Za to vreme slobodnom rukom zategnite kožu oko trake. Kada je skinete, sačekajte par sekundi da prođe kratkotrajno crvenilo i nastavite sa depilacijom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Hemijski piling kože
Rešite se bubuljica
Kako čupati obrve
Kako lakirati nokte
Zdravlje zuba
Podmladjivanje lica
Ishrana za kožu lica
Prirodne maske za lice
Napravite prirodnu kremu od dva sastojka koja uklanja strije i ožiljke
FENOMENALNA Zlatna maska od kurkume za negu lica
Bilo me je sramota da pokažem svoje ruke ZBOG RUŽNIH MRLJA. Sada me SVI pitaju kakvu kremu KORISTIM!
Utrljajte ovo na bilo koji OŽILJAK, ili MRLJU koju imate na koži i uživaćete kad vidite kako nestaju...
Post navigation