Kako umutiti šlag

Postoji više načina na koje ćete uspešno i sa lakoćom umutili šlag. Ono što se uglavnom razlikuje jeste vaš odabir, da li ćete želeti da umutite šlag u prahu, ili ćete pristupiti dobijanju šlaga od slatke pavlake ili od belanaca i šećera.

Mućenje šlaga u prahu:
Potrebno je da se pridržavate uputstva priloženog na ambalaži, koje će vam ukazati na tačnu razmeru praha i vode ili mleka koje je potrebno da dodate pri mućenju. Obično, za mućenje 100g šlaga u prahu, potrebno je upotrebiti 200ml vode ili mleka. Ono što je tajna uspešno umućenog šlaga jeste i to da voda ili mleko koje koristite pri mućenju bude maksimalno hladno. Mućenje počnite najpre polako, sa 100ml hladne vode i 100g praha, a zatim povećavajući brzinu mućenja u masu dodajte i preostalu vodu ili mleko, tačnije još 100ml. Šlag mutite sve dok masa ne bude gusta onoliko koliko vi to želite. Ukoliko šlag nije sladak, pri kraju mućenja dodajte šećer u prahu po ukusu.

Šlag od slatke pavlake:
Ovaj vid mućenja šlaga je jednostavan. sve što je potrebno jeste da pakovanje slatke pavlake dobro rashladite u frižideru pre početka mućenja. Zatim, takođe postepenim pojačavanjem brzine mućenja, mutite pavlaku, sve dok se ne pretvori u šlag i ne dostigne željenu gustinu. U pavlaku nemojte dodavati vodu ili mleko, kao ni dodatni zaslađivač jer bi to moglo uskratiti kvalitet šlaga.

Šlag od belanaca i šećera:
U zavisnosti koja količina šlaga vam je potrebna, izdvojte i pripremite sveža belanca. Postepeno povećavajući brzinu mutite ih sve dok ne postanu prozirno bela kristalna masa. U tu masu zatim, srazmerno broju belanaca dodajte postepeno isto toliko kašika šećera. Povećajte brzinu mućenja i mutite dok šlag ne postane čvrst i gust.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation