Kako ukloniti bore

Bore se pojavljuju na licu, najčešće oko usana, oko očiju, na čelu. Njihovim pojavljivanjem, ljudi izgledaju starije, a to sigurno nije ono što žele. Ako i vas muče bore, daćemo vam par saveta kako da sprečite njihov nastanak ili da ih ublažite.

Kako ukloniti bore?

1. Pazite na vašu ishranu. Jedite što više proizvoda od soje i što više ribe, posebno lososa jer su neka istraživanja dokazala da su ove namirnice važne za očuvanje elasičnosti kože i da utiču na mladolikost. Takođe, jedite što više voća i povrća jer će vaša koža pomoću njih izgledati mlado i blistavo.

2. San je podjednako kao i hrana važan za sprečavanje nastanka bora. Zato spavajte dovoljno jer nedovoljnim spavanjem možete samo loše uticati na vašu kožu.

3. Ako ste pušač, prestanite da pušite. Dokazano je da pušači imaju više bora od nepušača. Možda niste znali ali dim od cigareta veoma loše utiče na kožu.

4. Potrudite se da izbegavate sunce. Prema brojnim istraživanjima, sunce je glavni uzrok nastajanja bora. Ako već idete na sunce, nosite naočare za sunce jer oni utiču na pojavu bora oko očiju.

5. Pijte kakao. Umesto šoljice kafe, popijte mleko sa kakaom. Ne morate svaki dan ali bar ponekad. Kakao hidrira kožu i čini da ona bude glatka i elastična.

6. Pri umivanju ne koristite sapun. On isušuje kožu a koži je potrebna vlažnost. Umesto toga umijte se običnom vodom ili koristite tonik za umivanje, koji je najbolje da kupite u apoteci.

Ako želite sigurniji način da uklonite bore, možete se odlučiti na neki tretman za umanjivanje bora. To može biti tretman alfahidroksilnim kiselinama, kojim se smanjuje pojava bora oko očiju ili retinoidima kojima se umanjuju sitne ili krupnije bore i ošetećenja kože od sunca. Takođe, veoma je dobar i vitamin C, koji štiti kožu od sunca i pomaže kod problema sa pigmentacijom kože. Trenutno su popularni tretmani lifting lica i fileri za lice.

Pored ovih tretmana, postoje i medicinski tretmani. Tu spada, na primer, lasersko uklanjanje bora. Posle njega koža izgleda glatko i zategnuto jer se njima uklanja gornji sloj kože. Osim toga, možete se odlučiti i za botoks. Njime se deluje na kožu tako da se koža može rastegnuti pa da se smanje ili nestanu bore. Botoksom se najčešće deluje na bore na čelu i oko očiju. I neki hemijski proizvodi skidaju gornji sloj kože, tako da ostaje samo zdrava i glatka koža.

Za koji god način da se odlučite nećete pogrešiti. Uspećete, ako ne da uklonite, bar da smanjite bore, te će vaša koža izgledati zategnuto, mladje i glatko i taj efekat će svi primetiti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation