Kako ublažiti crvenilo očiju

Problem crvenila beonjača može se efikasno ublažiti ili eliminisati veštačkim suzama i kapima koje deluju protiv iritacija. Ima i drugih mogućnosti da se rešite ove neprijatne pojave.

Čajevi
Morač je moćan saveznik kada se radi o crvenilu očiju. Potrebno je kuvati količinu pola kafene kačičice morača u 2 decilitra vode, sa trajanjem od dvadesetak minuta. Ocedite čaj i ostavite da ostoji da bi se prohladio. Potom sledi ispiranje očiju.
Evo i druge varijante: 2 kesice čaja nane i 2 kesice čaja kamilice treba da prelijete sa 3 decilitra provrele vode. Malo kasnije tupfere namočite u čaj i stavite na oči i zadržite četvrt sata.

Krejon
Ako nanesete krejon bele boje na unutrašnje delove kapaka, crvenilo bi trebalo da nestane, a i Vaše oči će izgledati krupnije. Birajte mekše krejone. Crvenilo neće biti upadljivo i kada stavite krejon boje kože, oči će izgledati prirodnije, mada ne i krupnije.

Akcenat na boju očiju
Kada akcentujete boju očiju, crvenilo neće biti toliko upadljivo. Kao i krejon u beloj ili bež boji, mogli biste da nanesete na površinu gornjih kapaka i malu količinu na predeo ispod donjih – senku mat tona, a boje koje su i Vaše oči. Savetuje se korišćenje zagastih nijansi. Damama koje imaju braon oči, preporučuje se boja čokolade, zelenookim damama maslinsta boja, plavookim – indigo boja. Naposletku, trepavice ulepšajte maskarom. Maskara crne boje daće beonjačama svetliji izgled.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation