Kako smiriti nervozan stomak

Stomačne tegobe donose mnogo neprijatnosti, ali ima jednostavnih solucija da brzo ublažite probleme.

Čaj
Opšte je poznato da čaj smiruje stomak. Čajem od nane, đumbira ili kamilice ćete ublažiti stomačne bolove i napetost. Sposobnost čaja od nane je i da pomogne u slučaju mučnine i menstrualnih tegoba.

Pepermint
Bilo bi idealno da stalno nosite u tašni ili džepu pepermint žvake ili bombone, zatrebaće Vam kada poželite svežiji dah ili da umirite stomak. Moć tvrđih pepermint bombona i žvaka te vrste je da učine blažim stomačne bolove ili teškoće vezano za varenje. Naučnici su došli do zaključka da pepermint ima važnu ulogu u opuštanju stomačnih mišića, što ga čini veoma korisnim.

Supa
Bistrom supom od povrća ili pilećeg mesa takođe možete da ublažite problem. U supu dodajte povrće koje se lako vari (krompir ili šargarepa). Supe ovog tipa su blage, a imaju i hranljivost, pa pomažu i kod proliva i kod mučnina.

Hleb
Upotrebite suv, prepečeni tost. Od davnina se upotrebljava u svrhu umirivanja želuca, zato je ovo nesumnjivo delotvorno rešenje. Moć prepečenog hleba i dvopeka je upijanje toksičnih materija.

Med
Puno puta je bilo reči o blagotvornosti meda. Med obiluje enzimima i kiselinama koje doprinose apsorpciji i varenju. Počastite se medom u količini jedne supene kašike, ili medom zasladite čaj, to će biti od koristi kada imate problem proliva ili mučnine.

Pirinač
Reč je o namirnici koja može da doprinese rešavanju problema mučnine, kao i proliva.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation