Kako smanjiti celulit

Ne postoji brzo rešenje za eliminisanje celulita, ali postoje razne metode koje će vam pomoći da ga smanjite na jedva primetan nivo, što u velikoj meri može smanjiti i poboljšati izgled vaš kože.

Sprovedite dijetu koja će vam pomoći da izbalansirate unos kalorija i gubitak težine. Višak masti u telu izaziva stvaranje masnih ćelije u telu. Iz tog razloga, gubljenje kilograma, a samim tim i suvišnih masti je krucijalan korak u borbi sa celulitom. Unosite dnevno veće količine vode u organizam. Postavite sebi cilj da unesete dnevno za početak najmanje 2 litre vode. Ovo će pomoći izbacivanju toksina i pomaže vašem telu da reguliše probavu.

Koristite kafu kao osnovu za smanjenje vidljivosti celulita. Nakon tuširanja, dok ste još uvek u kadi, sedite na ivicu tako da vam butine budu slobodne. Uzmite šaku mlevene kafe, odnosno talog koji je ostao od njenog kuvanja i blago ga utrljavajte u kožu. Kružnim pokretima 5, 6 minuta utrljavajte kafu na problematična mesta i zatim je ostavite na koži dok se ne osuši i spadne s nje. Ponovite postupak za 10 do 15 minuta. Rezultate će te videti već nakon jednog tretmana.

Vežbajte redovno za smanjenje celulita. Čak i male, svakodnevne aktivnosti umsto vežbi će pomoći. Pokrenite se, pokušajte da svakodnevno makar šetate, ako vam već trčanje ne prija. To će vam pomoći da tonirate i zategnite zadnjicu i butine.

Razmislite o alternativnim metodama u borbi protiv celulita. Energična anticelulit masaža, mezoterapija, kavitacija, liposukcija, abdominoplastika i razni preparati mogu samo pomoći u smanjenju celulita. Energična masaža bi trebalo da stimuliše protok krvi i uklonili višak tečnosti iz nogu, zato mora da se kombinuje uz neki od prethodno nvedenih tretmana. Mezoterapija koristi hormone za poboljšanje napetosti tkiva koja poboljšavaju tonus kože. Kreme hrane kožu hranljivim materijama, koje dubokom masažom prodiru u ćelije kože na nogama.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation