Kako se rešiti podočnjaka

Kod svakog čoveka se umor prvo vidi na licu. Izraženi i tamni podočnjaci mogu ukazati na neprospavanu noć, ali i na prisustvo neke bolesti u organizmu. Pre nego što pređete na njihovo uklanjanje, bilo bi poželjno da prvo utvrditi razlog njihovog pojavljivanja. To mogu biti problemi sa bubrezima, loša krvna slika, anemija…

Ako ste utvrdili da je do pojave podočnjaka došlo zbog nedostatka sna, najjednostavnije i najbrže rešenje je da ih jednostavno ,,zamaskirate’’. Ukoliko ste u žurbi i potrebno vam je hitno ,,ozdravljenje’’, na podočnjake nanesite korektor malo svetlije nijanse od vašeg prirodnog tena. Ne koristite previše svetao ili previše taman korektor, možete postići kontraefekat.

Ukoliko pak imate malo više vremena da im se posvetite, skuvajte čaj od kamilice ili nane, čaj naravno popijte, a proceđene kesice stavite na natekle oči. Supstance iz nane i kamilice će delovati blagotvorno na vašu kožu i umanjiće otoke.
Takođe, ako nemate čaja, možete pokušati i sa kašikama. Dve velike supene kašike stavite u frižider na pola sata, da se dobro ohlade i tako hladne ih stavite na podočnjake. Ovaj ,,tretman” uradite ujutru cim se probudite. Osetiće te blago peckanje. Ali pazite, nikako kašike ne stavljate direktno na led. Najbolje je da ih uvijete u plastičnu kesu i tako držite u frižideru.

U apotekama možete naći mnogo preparata protiv podočnjaka, od običnih gelova, do onih specijalnih sa kuglicama i masažerima. Nanesite ih na čisto lice i nakon njihove upotrebe se obavezno umijte hladnom vodom kako bi licu vratili svežinu.

Promene nekih životnih navika, kao što su kasni odlazak na spavanje, alkohol ili cigarete mogu veoma povoljno uticati na naš organizam. Zato krenite u borbu sa podočnjacima dok oni još uvek nisu postali previše izraženi i sprečite njihovo nastajanje zdravim životom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation