Kako se rešiti mitisera

Lepa, čista i pre svega negovana koža je preduslov lepote. Nijedna šminka vam neće lepo stajati ukoliko lice, koje predstavlja podlogu, nije besprekorno uredno.

Smog, prljavština, ali i nekvalitetna šminka koju koristimo, mogu izazvati mitisere na licu koji jako ružno izgledaju.

Ukoliko primetite da vam se na ivicama nosa, obrazima i čelu pojavljuju crne tačkice, potrebno je da vašem licu priuštite dodatnu negu kako bi ih eliminisali.

Svako jutro perite lice mlakom vodom i gelovima za umivanje na biljnim bazama, kako ne bi izazvali dodatnu iritaciju lica.

Nakon umivanja, koristite tonike za lice kojima će te ukloniti ostatke prljavštine i hidrirati lice.

Uvek skidajte šminku. Nemojte sebi dopustiti luksuz da se ujutru probudite sa razmazanom maskarom i ostacima pudera na jastuku.

Šminku uklonite sredstvima za skidanje šminke i mekanim tuferima, dok za vodootpornu šminku uzmite posebna sredstva specijalno namenjena za to.

Nakon toga se umijte mlakom vodom i blagim sapunom, i namažite lice hidrantnom kremom.

Jednom nedeljno, najbolje vikendom, uradite piling lica. Napravite neku od kućnih varijanti maski i nanesite je na lice. Takodje, možete raditi i kvalitetniji hemijski piling koji spada u tretmane estetske hirurgije.

U zavisnosti od recepta za masku koji imate, držite je određeno vreme na licu. Nakon što je skinete, operite lice i namažite kremu.

Jedna od solucija u borbi protiv mitisera su i trake koje se mogu kupiti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci. Ukoliko imate problematičnu kožu, najbolje je da se posavetujete sa dermatologom koji će najbolje znati šta da radite u takvoj stuaciji.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation