Kako se rešiti glavobolje

Glavobolja je jedan od najčešćih simptoma koji prati mnoge bolesti. Ljudi je najčešće ignorišu jer smatraju da će brzo proći i ne povezuju je sa nekim drugim simptomima koje možda imaju.

Najčešća glavobolja koja se javlja kod oba pola je migrena. Migrena se javlja povremeno, u jednakim razmacima i jednakim intenzitetom, tako da imate osećaj kao da vam glava pulsira. Uz nju se često mogu javiti i osećaj mučnine i nelagodnosti. Ne zna se šta je tačno uzrok, tako da vam je najbolje da posetite lekara koji će vam dati tačnu dijagnozu. Kao prva pomoć vam mogu koristiti analgetici kao što su andol ili brufen, ali veće količine nikako ne uzimate na svoju ruku. Napadi migrena s mogu ublažiti i na prirodan način.

Izađite na svež vazduh i malo prošetajte. Ukoliko je napolju loše vreme, stanite kraj otvorenog prozora i udahnite duboko par puta. Prigušite svetlo u prostoriji gde se nalazite i lezite u krevet. Pokušajte da odspavate, pogotovo ako ste pre toga uzeli neki lek. Na glavu stavite hladnu oblogu i trudite se da budete što rasterećeniji.

Možete pokušati i sa masažom slepoočnica. Ukoliko pored sebe nemate nikoga ko to može učiniti za vas, možete i sami biti ,,svoj majstor’’. Kružnim pokretima jagodica kažiprsta i srednjeg prsta lagano masirajte predeo oko sinusa. Počnite od slepoočnica, i zatim lagano kružite oko predela očiju. Ukoliko vas napad migrene zatekne na poslu, napravite mali predah, jer je mozgu očigledno neophodn odmor čim vam šalje bolne signale.

Iako su najčešće bezazlene, glavobolje koje se javljaju nakon dugotrajnog sedenja za računarom ili ispred TV-a nikako nisu za izbegavanje. Zato se trudite da to vreme smanjite jer je takvo zračenje višestruko štetno po vaš organizam. Provodite što više vremena napolju, u prirodi, jer je naučno dokazano da je svež vazduh višestruko delotvoran po ljudsko zdravlje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation