Kako se nabildovati

Bildovanje je pojam koji se više vezuje za muškarce nego za žene i odnosi se na veštačko pravljenje mišićne mase. Danas su u ponudi razna sredstva koja sadrže dozvoljene i nedozvoljene supstance za gradnju veštačke mišićne mase, takozvani suplementi i steroidi na bazi proteina, koje se nikako ne preporučuju ukoliko želite da svoje mišiće izgradite zdravo.

1. Preporuka je da počnete da idete u teretanu. Tamo se posvetite vežbama izdržljivosti i radite takozvana ,,spora’’ ponavljanja, kako bi vašim mišićima omogućili da rade napornije. Sporim trzajima preko rotacija, presa i dizanja opterećenja vežbajte mišiće i uradite što više sporih ponavljanja do momenta kada osetite da ne možete više. Posle ovoga, mišići su aktivni duže vreme nakon treninga i zato bi trebalo da osećate umor posle izvođenja sporih serija.

2. U zavisnosti od sopstvene težine i trenutne forme, izaberite težine koje vam omogućavaju da nakon sporih, radite i srednje brza ponavljanja pre nego što se zamorite. Te težine bi trebalo bez problema da podignete makar 20 puta pre nego što osetite blagi bol i zatezanje. Kod svakog ponavljanja se skoncentrišite izvođenj, probajte da kontrolišete rad mišića i svaku vežbu odradite pravilno. Nakon svake serije vežbi, napravite pauzu.

3. Nakon sporog i srednjeg tempa, pređite na najbrži tempo vežbi. Uradite tri serije iste vežbe po par ponavljanja, ali tako da završetak bude brz. Radeći eksplozivna ponavljanja vežbi, na taj način vežbate svoje brzopotezne mišiće. Brza i laka ponavljanja će značajno povećati vašu snagu i aktivirati mišiće.

4. Nakon izvođenja svake serije vežbi, menjajte brzine izvođenja.

Naravno, pored pravilnog vežbanja, jako je bitna pojačana i pravilna ishrana koju će te prilagoditi svom tempu života. Uzimajte i velike količine vode, jer je ona jedan od glavnih sastojaka izgradnje mišićne mase.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation