Kako se leči depresija

Depresija se naučno još uvek ne posmatra kao bolest, ali ono što je sigurno, zna se da može dovesti do mnogih oboljenja. To je stanje organizma za koje je karakteristična letargija, nezainteresovanost i veliki stepen samosažaljenja. Od depresije mogu bolovati podjednako i mladi i stari, a razlozi za to mogu biti različiti.

U zavisnosti od stepena do kog je ova ,,bolest’’ došla, svakako se preporučuje odlazak psihologu. Razgovor sa stručnim licem može pomoći, a i dobićete dalje smernice kako da se sami izborite sa njom. Opet u zavisnosti od faze oboljenja, verovatno će vam biti prepisani neki antidepresivi, ali najvažniji faktor za ozdravljenje je prvenstveno vaša volja za istim. Prv morate znati da razlikujete depresiju od običnog neraspoloženja. Ukoliko ste primetili da se svaki dan budite nevoljni, da vam je svejedno šta se dešava oko vas, da ste nemarni prema sebi i drugima, da zapostavljate obaveze…morate se što pre ,,probuditi’’ iz tog stanja.

Prva faza je da se okružite pozitivnošću. Trudite se da veći deo vremena provodite sa porodicom, prijateljima, ili svim onim ljudima koji vas čine srećnim. trudite se da uživate u sitnicama koje vas okružuju, razgovarajte, ne povlačite se u sebe jer je čovek rođen kao socijalno biće i samoća je za njega tihi ubica.

Pokazujte osećanja. Plačite ako vam se plače, smejte se, pa čak iako oko vas nema nikoga, vrisnite jako ako će vam tako biti lakše. Poenta je da emocije ne sputavate u sebi, jer će te se onda uništavati iznutra. Provodite što više vremena napolju, šetajte, idite na izlete, posećujte pozorišta muzeje, koncerte… Inicirajte druženja, posvetite se sebi. Upišite neki kurs jezika, vajanja, informatike…pokušajte da u teškim trenucima izvučete najbolje iz sebe. Nađite razlog za osmeh, radujte se sitnicama i što je najvažnije, uvek verujte u bolje sutra.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Bosiljak - lekovita svojstva
Lečenje upale grla
Kako poboljšati cirkulaciju
Maljavost
Kako preboleti raskid
Kako izlečiti žuljeve
Kako zaustaviti krv iz nosa
Namirnice koje smanjuju bolove
Sve prednosti elektronskih cigareta
Ratne igrice iz psihološkog ugla
6 Nepoznatih načina primene belog luka za koje morate znati!
Crveni luk leči ŠTITNU žlezdu! (RECEPT)
Post navigation