Kako povećati samokontrolu

Samokontrola je osobina od koje vam zavisi razvoj i tok mnogih situacija u životu, pa ponekad i lična bezbednost ili bezbednost vama dragih ljudi.

Manjak samokontrole ne da će vas samo uvesti u česte neprijatne rasprave i prepirke, već može dovesti i do fizičkog obračuna ili ugroziti vaše drage ljude ukoliko ih usled manjka samokontrole indirektno i nenamerno tome izložite. Problem u koji vi budete upleteni usled manjka lične samokontrole, može da postane i problem vaše porodice i na taj način su automatski ugroženi vaši dragi ljudi, koji će se možda naći na meti osvete onih sa kojima ste se sukobili ili će jednostavno hteti da vas štite i tako sebe ugroziti.

Samokontrolu treba da steknete i pojačate ličnom voljom i čvrstom odlukom da možete da kontrolišete svoje reakcije i reči.
Morate da razumete da konflikt i sukob nikada ne donose lepe stvari i samim tim, potrebno ih je izbegavati, a još manje i lično inicirati.

U momentu kada osetite da gubite samokontrolu, pokušajte da razmišljate o lepim stvarima, fokusirajte se na odluku da želite da se nešto lepo desi i nasmejte se.

Sukobe mišljenja ili nesuglasice rešavajte argumentovanim raspravama i tiho, bez podizanja tona i nasilnih reakcija i uvredljivih reči.

Razmislite o tome da ponekad neko pred kim gubite samokontrolu, nije kriv što je karakterno, moralno ili u bilo kom smislu takav kakav jeste i razumite da vam ta razlika u stavu ili mišljenju sa nekim ne treba biti povod da izgubite samokontrolu.

Umesto burnih reakcija i agresije nastale usled manjka samokontrole, pokušajte da inicirate šalu i lepo raspoloženje.
Budite strpljivi i smireni.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation