Kako pobediti depresiju

Prema istraživanjima stručnjaka, svaka osoba se u bar jednom trenutku svog života našla u stanju depresije ili bila svedok njenog prisustva u ponašanju bliske osobe.

Depresija može biti izražena u manjoj ili većoj meri kojom zahvata psihu čoveka, a nastaje kao posledica nezadovoljstva ili suočenosti sa problem koji se čini nerešiv.

Kako pobediti depresiju?

Najbitniji i prvi korak koji je potrebno načiniti kako bi se oslobodili depresije jeste postati svestan da u nju zapadate. Depresija se manifestuje osećanjem nezainteresovanosti i nemogućnosti da pozitivno reagujete na spoljna dešavanja, nemogućnošću izražavanja emocija koje usled depresije postaju zatvorene u vama. U toj, početnoj fazi, znatno je lakše osloboditi se depresije nego što je to slučaj u fazi kada se ona odrazi i na fizičku sferu vašeg života. U takvom slučaju, čovek koji je žrtva depresije ume čak i da zapostavi i ne izvršava osnovne životne funkcije, recimo da brine o svojoj higijeni ili održava zdrav i uravnotežen društveni život.

U borbi protiv depresije, neophodno je biti aktivan, kako duhom tako i telom. Dakle, družite se, smejte se, pronađite razlog i predmet radovanja. Za to će vam dobrodoći i znatno vam u tome pomoći prisustvo dece koja će na vas preneti svoj bezuslovni optimizam i razdraganost. Posmatrajte ih i poželite i sami da budete takvi, razdragani. Onda činite sve što vas baš takvim čini i budite uporni, izborite se.

Svo vreme u borbi protiv depresije znajte, da depresija savladava samo onog čoveka, koji joj dozvoli da ga savlada.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation