Kako ostaviti cigarete

Duvanski dim sadrži čak 4 000 kancerogenih materija koje sigurno ne želite u svom organizmu. Ako pušite već više godina, Vaš organizam će u prvo vreme teško podnositi nedostatak nikotina. Nikotin je mnogo štetniji nego što mnogi od nas misle. Da li ste primetili da Vam je teže da se bavite sportom i fizičkim aktivnostima od kada pušite?

Duvanski dim se nakuplja u plućima i to smanjuje njihov kapacitet. Pušač će zato već posle 50 metara trčanja osećati neverovatan napor. Cigarete nemaju ni jedan pozitivan uticaj na naše zdravlje, a negativnih imaju na hiljade. Jedna računica je pokazala da je cena najjeftinijih cigareta pomnožena sa tri decenije, dovoljna za kupovinu stana!

Doduše, potrebno je samo nekoliko dana upornosti i ovaj porok će postati prošlost. Nije tačno da ćete se ugojiti ako prestanete ili pokušate da prestanete da pušite. Ugojićete se ako budete više jeli i manje se kretali. Za početak, uklonite sve cigarete, upaljače i pepeljare iz svog vidokruga. Kada poželite da zapalite cigaretu, uzmite žvaku ili popijte čašu vode. Ako Vam je cigareta potrebna da biste se opustili kada ste napeti, bolje je popiti neki umirujući čaj.

Potražite stručnu pomoć i prirodnom metodom oporavite svoj um da biste dobili snagu da zauvek kažete ”zbogom” cigaretama. Kada osetite odbojnost prema cigareti, to je prvi znak napretka. Biće Vam zahvalan pre svega Vaš organizam, imaćete više novca i tada ćete moći da ga trošite na nešto bolje. Srećno!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation