Kako organizovati vreme

Ako dobro i promišljeno organizujete svoje vreme, stići ćete da obavite mnogo više obaveza tokom dana i pritom ćete tokom obavljanja obaveza osećati mnogo manji teret ili paniku nastalu usled nedostatka vremena.

Kako bi ste dobro organizovali vreme, potrebno je da dobro znate šta su vaše obaveze ili potrebe predviđene za taj dan, nedelju ili mesec.
Sitnije obaveze ili potrebe planirajte dnevno, redovno iz dana u dan, dok za one krupnije isplanirajte vreme unapred i pridržavajte se rasporeda obaveza.

Ukoliko precizno odredite vreme za obavljanje neke obaveze i pritom okvirno procenite koliko vam vremena treba za to, sasvim je jasno da ćete vreme koje vam preostane mnogo efektnije i lakše organizovati i iskoristiti ga za druge obaveze ili za odmor.

Dok odmarate, trudite se da se maksimalno opustite i rasteretite misli, kako bi ste obnovili energiju i potom je iskoristili za sledeće što treba da uradite.

Važno je da ne izgubite kontinuitet organizacije vremena jer bi to za posledicu moglo da da nagomilavanje obaveza i gubitak ravnoteže u dnevno ili nekom vremenski dužem periodu.

U trenutku organizacije svog vremena, trudite se da u njega uvrstite i dovoljno stvari koje vas relaksiraju i na taj način vam daju podsticaj, snagu i razlog da radite. Ukoliko nemate svoj odušak ili relaksaciju u okviru svog vremena, biće vam mnogo teže i napornije i da se organizujete jer nećete osećati potrebu za tim, već ćete se osećati nezadovoljno i uhvaćeno u beskrajni krug obaveza u kojima ne pronalazite zadovoljstvo i sreću za sebe.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation