Kako oporaviti kosu

Kao i vi, i vaša kosa je jednako izložena stresu i različitim spoljašnjim uticajima. Baš zato, i ona može izgledati umorno. Ako ste primetili ispucale i suve krajeve kose, ako vam je frizura neposlušna, onda je krajnje vreme da nesto po tom pitanju uradite.

Zavisno od tipa vaše kose, postoje različiti saveti koji će uticati na njen oporavak. Mi vam od tih saveta, prenosimo neke:

– Ako su vam krajevi kose ispucali i oštećeni, pre svakog pranja na njih nanesite i utrljajte malo maslinovog ulja i dozvolite da na njima odstoji bar pola sata. Krajevi će se nakon nekoliko takvih tretmana oporaviti i više neće biti isti, biće oporavljeni.

– Ukoliko vam je kosa suva od korena sve do vrha, očigledno je da joj je potrebna odgovarajuća nega. U tom slučaju pre svakog pranja, ispasirajte jednu bananu i pomešajte je sa malo razmućenog kvasca. Takvu smesu, utrljajte u kosu. Sastojci iz banane i kvasca će obogatiti vašu kosu dovoljnom količinom vitamina B i obezbediti joj način da izgleda zdravo.

– Ako imate problem sa gustinom kose, ono što predstavlja pravi lek jeste upotreba ricinusovog ulja koje će nanošenjem pre svakog pranja i delovanjem sigurno ubrzati rast i ojačati koren vaše kose.

– Opranu i čistu kosu, bar u letnjem periodu, trudite se da što kraće izlažete uticaju fena, koji je dodatno oštećuje i suši. Četke koje koristite potrudite se da budu kvalitetne, da vam ne mrse ili istežu dlaku.

– Posećujte frizera redovno, bar na dva meseca skraćujte krajeve.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation