Kako olakšati porodjaj

Trudnoća bi trebalo da bude najlepše iskustvo u životu svake žene. Međutim, svakodnevno slupamo prič o teškom porođaju, teško iznesenoj trudnoći i brojnim drugim komplikacijama. Da bi vam koliko toliko olakšali porođaj, poslušajte nekoliko saveta.

Porođaj će vam znatno biti lakši ukoliko i tokom trudnoće vežbate. Naravno to su sad vežbe prilagođene vašem stanju. Fitnes poboljšava izdržljivost , a šetnja, plivanje, ili se prenatalni aerobik ili akvabik će poboljšati elastičnost vaših mišića i pripremiti telo što bolje za ono što ga očekuje kroz i nakon devet meseci trudnoće.

Za devojke koje se pripremaju da prvi put postanu majke, aktivan porođaj bi trebalo da traje u proseku od 12 do 14 časova. Telo treba pripremiti za to. Kontrakcij počinju sa prvim pokretima bebe, već u četvrtom mesecu trudnoće. Dakle, kada počnu kontrakcije – osećaćete ih prvo u donjem delu leđa ili donjem delu stomaku kao grčeve. Tada pokušajte da ostanete mirni. Ukoliko počnete od početka da brinete i da se plašite kontrakcija, nećete moći da dišete pravilno i brzo će te se umoriti. Zato se, ukoliko vam termin još uvek nije blizu, opustite i prepustite aktivnostima koje će vam skrenuti pažnju. Prošetajte, istuširajte se ili pecite kolače. Kontrakcije su normalan deo trudnoće, tako da e morate navići na njih.

Lagana užina u ranim fazama trudnoće će vam pomoći da održite nivo energije neophodan za svakodnevne aktivnosti, ali i da kontrolišete dobijanje kilograma tokom tih devet meseci. Izbegavajte masnu ili tešku hranu , jer će te sa punim stomakom osećati mučninu i nagon za povraćanjem. Studije su pokazale, da će porođaj biti umnogome lakši ako tokom trudnoće nabacite najviše deset kilograma. Zato, ako često osećate želju za slatkim ili slanim, potrudite se da umesto svaki put posegnete za čokoladom ili čipsom, popijete čašu vode ili nezaslađene limunade. Naravno, ne odričite se svega što vam telo traži, ali nikako se ne pridržavajte ,,pravila’’ da u trudnoći jedete za dvoje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation