Kako ojačati noge

Mnogi misle da je jedini način da povećate snagu nogu da krenete u teretanu i da se posvetite radu sa tegovima i opterećenjem. Postoje mnogi pojedinci koji ipak ne mogu da rade sa tegovima, možda zbog neke prethodne povrede noge ili im je jednostavno teretana skupo ili nemaju vremena da je posećuju. Srećom, postoji nekoliko različitih vežbi jačanja koje možete da uradite bez korišćenja bilo kakvih tegovima ili sprava.

Idite na džoging ili trčanje svaki dan. Džoging je odlična kardiovaskularna vežba, a takođe će ojačati i tonirati vaše noge, ali i celo telo. Pokrenite se 20 do 30 minuta svaki dan, i bićete u mogućnosti da vizuelno primete promenu na vašim nogama u roku od 2 nedelje.

Radite vertikalne skočne vežbe. Ova vežba se može uraditi bilo u kući ili negde u prirodi. Stanite pravo , a zatim skočite u vazduh što više možete . Čim dotaknete zemlju, malo savijte kolena i odmah skočite u vazduh ponovo. Ovu vežbu radite bez zaustavljanja jedan minut. Napravite kratku pauzu , a zatim ponovite vežbu ponovo takođe bez prestanka jedan minut. Uradite tri do četiri ponavljanja ove vežbe i osetićete blago zatezanje u vaše potkolenicama.

Povećanje snagu gornjeg dela nogu vežbama sa čučnjevima. Stanite uspravno sa stopalima udaljena oko pola metra jedno od drugog. Stavite ruke na kukove ili sa strane, kako vam je udobnije. Polako savijte kolena zadržavajući svoj torzo uspravno u vazduhu. Savijte kolena sve dok više ne osetite preveliko opterećenje. Zatim , polako se vraćajte nazad u početni položaj. Uradite dnevno 40 do 50 ovakvih čučnjeva.

Koristite stepenište, bilo za svakodnevne aktivnosti, bilo kao pomagalo pri vežbanju. Stanite ispred stepenika koji vam je najbliži, u kući ili napolju. Skočite sa obe noge na njega. Čim dodirnete stopalima stepenik, odmah skočite dole u početni položaj. Idite tako napred i nazad neprekidno 60 do 90 sekundi, a zatim napravite kratku pauzu. Ponovite vežbu 2 do 3 puta, što vam osim jačanja nogu, može biti i dobar kardiovaskularni trening.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation