Kako ojačati kosu

Ako imate tanku kosu koja je sklona lomljenju, to vam može stvoriti probleme kao što je gubitak kose. U proseku , svaka osoba gubi oko 100 vlasi dnevno.

Ako imate tendenciju da izgubite više od toga, vaša kosa počinje da izgleda tanko i može doći do ćelavosti.

Jačanje kose se može postići promenom životnog stila i nekih loših navika. Ako vaša kosa počinje da slabi i lako se kida, za svaki slučaj razgovarajte sa vašim lekarom da isključi bilo kakve medicinske razloge njenog stanja.

Jedite hranu koja sadrži namirnice koje čine vašu kosu jačom. Neke hranljive materije koje zahteva vaša kosa uključuju magnezijum, gvožđe, cink, kompleks B vitamina, vitamin A, belančevine i vitamin C.

Namirnice koje sadrže velike količine ovih vitamina i minerala su jaja, pasulj, riba, mlečni proizvodi, zeleno lisnato povrće, orašasti plodovi i agrumi. Preporuka je da jedete dobro izbalansiranu hranu kao način da se unapredite zdravlje kose. Malo promene u svakodnevnoj ishrani mogu vam doneti velike rezultate.

Uzmite dodatak vitamina, ako putem ishrane ne možete uneti dovoljno hranljivih materija neophodnih za zdravlje vaše kose. Ti dodaci su dostupni u svim bolje snabdevenim prehrambenim prodavnicama i apotekama i uključuju sastojke za zdravlje kože, kose i noktiju.

Ograničite izloženost kose na toplotu i sunčeve zrake. Toplota može da izazove velika oštećenje kose, zato kosu prekrivajte maramom ili šeširom dok ste napolju. Takođe treba da izbegavate snažne stajling aparate, kao i ispravljanje peglom, toplim valjcima i sušenje kose visokom temperaturom.

Potrudite se da kosu što duže držite puštenu. Vezivanje u konjski rep lomi vlasi, tako da ukoliko ste primorani da prikupite kosu neka to bude neka opuštena pletenica ili je samo zakačite šnalom.

Napomena: Kosu održavajte na vreme, ne dozvolite da počne naglo da opada, jer će vam u tom slučaju onda možda pomoći jedino estetska hirurgija sa svojim tretmanom koji se zove transplantacija kose.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Kako smanjiti podočnjake
Higijena usta i zuba
Kožne bradavice
Kako sprečiti opadanje kose
Saveti za masnu kosu
Kako uviti kosu
Podočnjaci
Pavlovićeva mast za sve generacije
Nadogradnja kose - rešenje za frizuru o kojoj maštate
Tajna zanosnih Japanki: Ovo stavljaju na kožu svaki dan i zato nikad ne stare
Mislila je da neće uspeti da se reši ožiljaka od akni ali onda je čula za ovu masku...
Namazala je lice sa samo dva sastojka i rešila najveći problem sa kožom! Recept koji morate probati…
Post navigation