Kako očistiti zlato

Iako je poznato da zlato ne gubi boju, ono se može lako isprljati. Da bi očistili svoje dragoceno prstenje, ogrlice, narukvice i drugi zlatni nakit, samo sledite dole navedene korake.

Stavite nekoliko kapi tečnog deterdženta za posuđe u činiju tople vode. Promešajte nežno da se napravi pena. Za još bolje rezultate , možete da koristite sodu bikarbonu jer ,,gaziranje’’ deluju na smanjenje fleka od masnoće i uklanja prljavštinu. Potopiti nakit u penu petnaest minuta. Svaki komad nakita očistite mekom četkicom za zube. Četkica sa čvrstim čekinjama može izgrebati površinu vašeg nakita. Postoje specijalne četke za ovu namenu, ali i obična četkica za zube će rešiti problem. Na kraju, isperite svaki komad toplom vodom, a zatim ih ostavite na pamučnu krpu da se prosuše. Ne izlažite tek očišćen nakit direktno na sunce.

Nakit možete čistiti i amonijakom. Koristite ovaj metod štedljivo, jer iako je veoma efikasna, može da ošteti vaše zlato ako je prečesto koristite. Amonijak takođe može potamneti i vaš nkit ili delove nakita od platine. Pomešajte jedan deo amonijak na šest delova vode. Držite nakit u smesi ne više od jednog minuta, a najbolje je da korišćenjem filtera sav nakit umočite i izvučete odjednom. Isperite nakit pod mlakom tekućom vodom i osušite na pamučnoj tkanini.

Komade nakita sa dragim kamenjem koji su lepljeni za njega ne treba da se prati u običnoj vodi, jer sadrži hlor koji nagriza drago kamenje. Ovaj nakit samo prebrišite krpom koju ste umočili u sapunicu, kao u već navedenom prvom načinu. Isto ga tako i isprati, tj.prebrisati vlažnom krpom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Kako povećati usne prirodnim putem
Saveti za dobar san
Sagorevanje kalorija
Kako se najbrže ugojiti
Kako se rešiti podočnjaka
Saveti za odvikavanje od pušenja
Kako da znam da li mu se svidjam
Kako naterati sebe da učiš
Kako olakšati porodjaj
Kako da brže raste kosa
Kako biti duhovit
Kako smršati
Post navigation