Kako negovati tanku kosu?

Svaka žena mašta u negovanoj i finoj kosi, a svaka žena tome i teži. Mada, ne uspeva svaka to i da postigne.

Neke žene su rodjene pod srećnom zvezdom da im je prirodna kosa jaka, bujna i gusta. A najsrećnije su one što im kosa brzo raste, složićete se? Možda one ne misle tako jer odlazak kod frizera mora da bude čest.

Ipak, sigurno nije najbolje onim ženama sa slabom i tankom kosom, koja sporo raste ili čak opada.

Jačina naše kose posebno dolazi do izražaja kada bi trebalo da tokom celog dana iznese neku finu frizuru. E, tada vidimo da li je ona sposobna ili nije. Ma koliko frizer da je vešt, loša kosa će loše podneti svaku promenu, posebno neke drastičnije.

Zbog toga je bitno da negujete vašu kosu, bez obzira na to kakva vam je početna tačka. Žene koje imaju prirodno bujnu i lepu kosu, naravno, moraju da posvete vreme takodje, jer kosa mora da se održava. Da ne govorimo o onim ženama čija je kosa slaba prirodno, o takvoj kosi mora posebno da se vodi računa.

Naravno, sve pod uslovom ako želite zdravu kosu. A, zdrava kosa je lepa kosa!

Saveti

Uvek birajte preparate koji odgovaraju vašem tipu kose, odnosno vašoj koži glave. Izbalansirana ph kože glave je ključna za pravilan rast kose i njenu gustinu. Ukoliko vašu kosu konstantno tretirate pogrešnim preparatima, ona će se mučiti i vremenom će kvalitet postati sve lošiji.

Osim toga, kosu što je manje moguće izlažite toploti, odnosno presi i fenu. Kada god je to moguće kosu sušite prirodnim putem (leti, odnosno kada je toplije vreme, ali ne na suncu)..

Takodje, izbegavajte farbanje kose. Ali, ukoliko ipak zaista želite drugačiju boju i neku promenu, ukoliko imate potrebe da se farbate, onda obavezno koristite preparate koji su namenjeni za farbanu kosu. Oni će vam dosta pomoći kada je nega u pitanju.

Još, trudite se da kosu što više pušate da bude slobodna. Ili, neki lagani rep, pletenica ili pundja. Redje radite neke frizure koje zahtevaju upotrebu laka, gela i sličnih proizvoda koji se teško skidaju sa kose. Naša kosa sve upija.

Kada perete kosu, trudite se da masirate teme glave nekoliko minuta, jer ćete na taj način pokrenuti cirkulaciju, a dobra cirkulacija je takodje veoma bitna jer se na taj način koren kose oporavlja.

Balzam za kosu nanosite od sredine kose ka vrhovima, izbegavajte nanošenje na koren glave.

Češljajte se vrlo pažljivo, i to nakon što ste kosu prosušili. Tako će kosa manje da se rasteže, pa neće pucati.

Posebno obratite pažnju leti, naročito na moru gde je kosa izložena jakom suncu, pesku i soli.. Tada koristite malo više balzama, zatim maske i ulja koja će regenerisati vašu kosu. Isto važi i za zimski period, gde su temperature niske pa kosa ume da bude suva usled vetra i niskih temperatura.

Ono što je takodje bitno jeste da ne preterujete sa negom. Ovo možda zvuči kontradiktorno, ali, sve što je mnogo, mnogo je. Jednostavno. Umerenost je ključ svega. Naša kosa, baš kao i sve ostalo na našem telu, već ima svoj sistem održavanja, a vi ste tu samo da pomognete!

Kada smo već kod pomoći, vašoj kosi možete pomoći i tako što ćete, priveremeno ili na duži vremenski period ugraditi ekstenzije. One takodje mogu i moraju da se održavaju kao vaša kosa, ali su odlična pomoć onda kada vam je kosa, usled nekog problema isuviše opala.

Tada su ekstenzije dobro rešenje, jer mogu zamaskirati taj problem, dok vi uporedo radite na oporavku vaše kose.

Za privremenu nadogradnju kose, najbolje su ekstenzije na trake, ili ekstenzije na češljiće, takodje i clip-in ekstenzije. Njih možete da nosite kada izadjete iz kuće, tako da imate finu frizuru, a onda skinete kada ste kod kuće i oslobodite vašu kosu tako da može da se oporavlja..

Rešenje uvek postoji, a na vama je ta radite na njemu i rezultati sigurno neće izostati!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation