Kako negovati kožu

Pored kozmetičkih preparata koji doprinose lepoti naše kože, bitno je da poštujemo i nekoliko trikova, da bi efekat nege bio vrhunski.

– Vrlo je važno da znate kom tipu pripada Vaša koža. Na taj način ćete najbolje izabarati preparate za održavanje njene lepote. Upotreba neadekvatnih preparata može da dovede do brojnih komplikacija. Evo načina da otkrijete kom tipu pripada Vaša koža, a najlakše je posle umivanja i brisanja lica. Evo kako ćete to ustanoviti – ukoliko imate osećaj zategnutosti u licu, radi se o suvoj koži. Ukoliko je blistava u narednih par minuta, reč je o masnoj koži. U slučaju da je stegnuta na površini obraza, a blistava u sredini lica – Vaša koža je mešovita. Ako se na Vašoj koži vrlo brzo javi crvenilo i zbog kratke izloženosti vetru, visokim ili niskim temperaturama i sklona je iritacijama – radi se o osetljivoj koži.

– Ne smete da zaspite pre nego što umijete lice. Umivanje i uklanjanje make up – a je obavezno, da biste izbegli iritacije i zapušavanje pora. U vanrednim situacijama, kada Vam kupatilo nije dostupno, očistite lice pomoću vlažnih maramica.

– Primena pilinga ima veliku važnost, radi eliminacije izumrlih ćelija i sjaja kože. Piling bi trebalo da praktikujete 1 – 3 puta nedeljno.

– Hidratacija je neophodna za zdravlje kože. Vlaga odlazi iz kože (uticaj suvog vazduha, centralnog grejanja i slično). Zbog toga, pobrinite se za nesmetanu hidrtaciju upotrebom hidratantne kreme. Nije dovoljno da ovom kremom mažete samo lice – hidratacija je neophodna i koži vrata.

– Treba da pijete vodu u što većim količinama, kako zbog kože, tako i zbog čitavog organizma. Manjak vode može da dovede do brojnih komplikacija sa kožom.

– Povremene posete kozmetičkom salonu su veoma korisne radi oporavka kože od svakodnevnih negativnih spoljnih uticaja.

– Izaberite masku za lice najadekvatniju Vašoj koži. Zahvaljujući ovom tretmanu Vaše lice će biti blistavo i zaštićeno od mogućih komplikacija.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Kožne bradavice
Hemijski piling kože
Rešite se bubuljica
Kako oporaviti kosu
Brazilska depilacija
Saveti za šminkanje
Kako oporaviti nokte
Podočnjaci
Podmladjivanje lica
Svaki drugi dan, sipala je FLAŠU PIVA na kosu. Kad pročitate zašto, sledićete njezin primer!
Recite zbogom borama i liftingu lica sa ovim losionom
Tajna zanosnih Japanki: Ovo stavljaju na kožu svaki dan i zato nikad ne stare
Post navigation