Kako napraviti picu

Kako bi ste uspešno napravili pizzu, potrebno je da najpre testo koje vam je potrebno za njenu podlogu bude odgovarajuće i ukusno.

Da napravite testo, potrebno vam je:

Oko dvesta grama brašna, svež kvasac, so, malo ulja i oko sto ml mlake vode.

Prvo, razmutite kvasac, so po želji, malo ulja i vodu i u to, postepeno dodajte brašno. Važno je da znate da ne sipate obrnutim redosledom razmućenu smesu u brašno, već isključivo brašno u smesu.

Sve to zajedno dobro izmešajte i umesite, tako da dobijete glatko testo. Dobijeno testo ostavite oko sat vremena da odstoji i nemojte tokom stajanja da ga premesujete.

Kada je odstajalo, testo razvucite na podlozi za pečenje ili plehu koji je prethodno namazan sa par kapi ulja i posut brašnom.

Razvučeno testo, premažite kečapom, a zatim preko kečapa dodajte sitno i na listove iseckane pečurke i šunku. Preko šunke narendajte kačkavalj, a preko kačkavalja dodajte masline.

Tako pripremljenu pizzu, stavite u veoma zagrejanu rernu i pecite.

Kada je ispečena na pizzu dodajte origano po želji ili još kečapa, isecite je i uživajte dok je jedete uz prijatan tv program ili u društvu dragih osoba.

Takođe na pizzu, nakon što je ispečete, možete dodati i ljutu papriku, u zavisnosti od toga da li ste ljubitelj ljutog ukusa.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation