Kako napraviti gibanicu

Kako bi ste napravili gibanicu potrebno vam je:

Pola kilograma kora za gibanicu, pola kilograma sira, dvesta grama pavlake, četiri jajeta, malo mineralne vode, so i malo ulja.

Način pripreme:

Posudu za pečenje gibanice namažite sa malo ulja.

U posebnoj posudi viljuškom izgnječite pola kilograma sira, dvesta grama pavlake, četiri jajeta i so po želji. Gnječite dok ne dobijete kompaktnu masu. Zatim u tu masu sipajte malo mineralne vode i opet promešajte.

U posudu za pečenje gibanice stavite koru, razvučenu po površini celog dna posude. Koru premažite sa malo ulja i po njoj poređajte ostale parčiće kore koje je potrebno da izgužvate. Preko i između izgužvanih komada kore sipajte masu sira, pavlake, soli, jaja i mineralne vode, tako da bude raspoređena jednako na svakom delu činije. Kada ste dodali masu, preko toga dodajte par kapi ulja i prekrijte sa celom korom. Koru kojom ste prekrili, vrhovima prstiju zavucite u ćoškove posude tako da prekrije celu njenu površinu. Zatim, gornju koru premažite sa mešavinom ulja i mineralne vode i izbušite je na par mesta viljuškom.

Tako pripremljenu gibanicu stavite u prethodno zagrejanu rernu i ispecite. Kada je pečena, gibanicu poprskajte sa par kapi mineralne vode, isecite na odgovarajuće komade i poslužite dok je topla.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation