Kako napraviti čizkejk (cheesecake torta)

Čizkejk je kao što mu sam naziv kaže ,,kolač od sira’’. Međutim, to nije sir na koji smo mi navikli, već se za njega koristi neutralni sir, kao što je švapski, ili naš sremski. U nedostatku ova dva, dobro će poslužiti neutralna pavlaka, krem sir ili obična pavlaka.

Ovde će mo vm predstaviti jedan jednostavan recept za ovaj kolač, koji je ekstra jednostavan, samim tim što se ne peče, a i sastojci su manje više svakodnevni. Ono što vam je potrebno su:

– Pola kilograma keksa, najbolje Petite ili Plazma. Ako imate mlevenu, još bolje. Polovina pakovanja magarina ili putera za kolače i 200g šećera. Od ovih sastojaka će te napraviti koru, tao što će te umutiti šećerr i razmekšali margarin/puter, a zatim u to dodati mleveni keks. Ukoliko vam je testo pretvrdo, da bi ga razmekšali, možete dodati malo soka po ukusu, kafe, ili mleka. Kada završite koru, prespite je u posudu koju ste namenili za kolač i odložite u frižider dok pripremite fil.

– Za fil su vam potrebni već navedeni sirevi, ili zamene za njih. Mi ćemo vam ovde predložiti krem sir, količina neka bude oko 250g, zatim pakovanje želatina, šećera po ukusu i vode. Prema uputstvu, spremite želatin sa vodom. Dok se on ,,kuva’’, u krem sir umešajte šećer, a zatim dodajte želatin. Mešajte lagano dok ne dobijete fil srednje tvrdoće. Izvadite posudu iz frižidera i prespite fil preko kore. Vratite da se još malo stegne.

– Treći sastojak ovog divnog kolača je preliv, koji može biti plod vaše mašte. To može biti jednostavna čokoladna glazura, šlag ili želatin od voća po želji. Da bi pripremili želatin. Voće po izboru prokuvajte u malo vode. Kad ona ispari u njega dodajte određenu količinu šećera i želatina po potrebi, ako želite da vam preliv bude čvršći. To ukuvajte nekih 15-ak minuta, i servirajte preko kolača, tačno pred služenje. Prijatno 🙂

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation