Kako nagovoriti roditelje na nešto

Sigurno ste mnogo puta do sada bili u situaciji da nešto jako želite, ali da to ne možete da ispunite sami već zavisite od roditelja i njihovog stava prema tome što želite.

Međutim, možda ne znate, da stav vaših roditelja prema tome što vi želite često zapravo zavisi od toga kako im vi svoj stav prema tome predstavite i kako ga oni prepoznaju.

Dakle, kada želite da u nešto ubedite roditelje ili da ih nagovorite na to, najpotrebnije je da u to u šta ih ubeđujete, sami budete sigurni.

Pokušajte argumentovano da objasnite svoj stav i naklonost ili neslaganje sa nečim što želite da postignete, imate ili jednostavno da objasnite.

Ukoliko ste sami pokolebljivi ili nesigurni u vezi sa bilo čim, sasvim logično je da će i drugi, pa tako i vaši roditelji, tako reagovati.

Ukoliko vam pokušaj da roditelje ubedite u nešto ne pođe za rukom odmah i već prvi put, nemojte da odustanete, već budite uporni. Možda jednostavno niste odabrali pravi trenutak za razgovor ili pri ubeđivanju niste zvučali i izgledali dovoljno sigurni.

Potencirajte razgovor sa roditeljima. Pokažite im da ste zreli i dosledni, da zavređujete njihovo poverenje i to da u vas budu sigurni.

Svoju sigurnost u to o čemu govorite i u šta želite roditelje da ubedite, dokažite ako je moguće i svojim delima, nemojte da ostajete isključivo na teorijama i rečima, već ono za šta se zalažete i čemu težite ostvarujte.

Sve to će im dati dovoljan razlog da vam veruju i shvate da ste dovoljno sigurni u svoj stav, a time, daće im i razlog i volju da žele da vam pomognu ili vam nešto dopuste.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation