Kako meriti temperaturu bebi

Normalna bebina temperatura, istovremeno je i znak i preduslov za njeno dobro zdravlje. Povišena temperatura može ukazivati na prehladu, ali i na bezazlenu upalu usled rasta zubića. Zato nemojte odmah dizati paniku.

Ipak, kada je to potrebno kada želite da izmerite bebi temperaturu, to ne možete uraditi na isti način kako je merite sebi i kao što je uobičajeno mere odrasli.

Za merenje temperature kod bebe, izbegavajte da koristite stare modele toplomera koji u sebi sadrže živu, jedini tečni i ujedno otrovni, smrtonosni metal. Pokreti bebe su nepredvidivi i nagli i upotreba ovakvih toplomera sa sobom nosi rizik.

Zato koristite moderne digitalne toplomere, koji su dostupni u gotovo svakoj bolje opremljenoj apoteci po ceni koja je realno prihvatljiva i zanemarljivo viša u odnosu na stari opasni toplomer.

Kada obezbedite digitalni toplomer ceo proces će biti jednostavniji i lakši. Postoje čak oni digitalni toplomeri, koji su po svom obliku anatomski prilagođeni bebi. Njih ćete naći u obliku cucle, koja na svojoj prednjoj strani ima displej i dugme kojim aktivirate proces merenja temperature. Takođe postoji model koji je oblikom namenjen za bebino uvo i funkcioniše na istom principu kao toplomer u obliku cucle, koji je posebno prihvatljiv za bebe jer im ne predstavlja ništa strano.

Prednost ovakvih vrsta toplomera je u tome što temperaturu izmere za svega desetak sekundi, pritom ne sadrže supstance opasne po zdravlje i imaju zvučni signal koji vas obaveštava da je merenje završeno.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation