Kako lakirati nokte

Ovo je procedura koju najveći broj žena radi sam, mali nevešt broj je prepušta manikiru. Nokti su ogledalo zdravlja, i zato ih nemojte zanemarivati. Priuštite im negu kakvu zaslužuju, čak iako nemate novca za kozmetičara. Da bi vaši nokti izgledali savršeno i uredno, poslušajte naše savete.

Izaberite lak za nokte u boji po vašem izboru. Ako želite, možete da odaberete nalepnicu ( nail art ) ili neki dodatak u vidu šljokica ili cirkona kao ukras za vaše nokte. Izbor je ogroman, na vama je da budete maštoviti. Pripremite vatu, štapiće za uši, aceton, peškir, i naravno lak za nokte. Potrudite se da nokte lakirate na dobro provetrenom mstu, blizu prozora, jer su isparenja od laka i acetona u većim količinama veoma štetna po vaše zdravlje.

Skinite ostatke starog laka i dobro isturpijajte površinu nokta. Tako će vam boja trajati duže i moći će ravnomerno da se nanese. Pre nanošenja laka, najbolje je da na čiste nokte nanesete bazu. Ukoliko je nemate pri ruci, nanesite tanak sloj laka i sačekajte da se osuši. Pre nanošenja, protrljajte bočicu kako bi izbegli stvaranje mehurića u laku.

Sa lakiranjem krenite od sredine nokta. A zatim u dva poteza nalakirajte desnu i levu stranu. Sačekajte da se osuše, pa ponovite postupak. Na drugi sloj možete naneti dodatk, šljokice ili nalepnice, ali obavezno sačekajte da se malo prosuši. Ako imate, naprkajte na nalakirane nokte sredstvo za brzo sušenje. Nemojte ništa raditi narednih 2 sata dok se lak potpuno ne osuši da vam trud ne propadne.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation