Kako kupovati: Dečija kolica

Postoje različite vrste dečijih kolica, od razlike u veličini i obliku , pa do onih koji se razlikuju po nameni i potrebi – klasičnih, multifunkcionalnih za putovanja, pa čak i terenskih. Sve te namene mladim roditeljima – potrošačima sigurno otežavaju izbor. Mi vam donosimo kriterijume na osnovu kojih možete da odaberete idealna dečija kolica. A ovo su neki od njih:

Dečija kolica-praktični saveti za odabir

Pre kupovine kolica isprobajte ih. Tako da možete da dobijete pravi osećaj za to kako možete da manipulišete prilikom kretanja i koliko lako možete da rasklopite dečija kolica i da li prostor za skladištenje odgovara vašim potrebama.

Proverite da li su dečija kolica teška. Ukoliko često koristite autobus ili stepenice ona laganije će vam više odgovarati.

Uzmite u obzir kako ćete transportovati dečija kolica. Ukoliko često koristite automobil proverite da li su kompatibilna vašem gepeku.

Proizvođači i na dečija kolica gledaju kao na modni detalj, tako da kolica „iz prošle sezone” možete pronaći po jeftinijoj ceni.

Proverite da li uz dečija kolica dobijate dodatke kao što su pokrivač za kišu i uzmite ih u obzir kada upoređujete cene. Događa se često da se posebna kupovina kolica i posebna kupovina dodataka više isplati od „sve u jednom“.

Dečija kolica moraju odgovarati vašem stilu života

Pešacima su potrebna dečija kolica koja imaju dodatke za zaštitu dece od nepovoljnih vremenskih prlika (jako sunce, kiša, vetar, sneg…) Takođe treba da budu lagana ukoliko često koristite stepenice. Nemojte zanemariti ni prostor za skladištenje stvari koja pored potreba deteta treba da zadovolji i vaše, kao što su kese za namirnice koje često kupujete prilikom šetnje.

Korisnici gradskog prevoza ili vozači treba da se odluče za dečija kolica koja poseduju mehanizam lakog sklapanja i rasklapanje (najčešće se koristi test –„jednom rukom”). Korisnici motornih vozila treba da se odluče za kolica koja lako mogu da stanu u prtljažnik, a pogodna su i ona koja se odvajanjem točkova prilagođavaju auto-sedištu.

Kolica treba da budu udobna i vama koliko i detetu

Da li ste visoki ili niski?

Pronalaženje kolica koja odgovaraju vašoj visini je takođe od vitalnog značaja. Ukoliko je vaša visina veća od prosečne treba da odaberete dečija kolica koja vam odgovaraju. Savijanje prilikom guranja stvara umor, a umor nervozu. Važno je da se prilikom odabira kolica ne oslanjate samo na podešavanje ručica.

Ručke na kolicima

Ukoliko su od tvrde plastike mogu vam postati neudobne posle nekog vremena. Birajte dečija kolica sa ručkama od mekše gume ili sa sunđerastima navlakama, i vodite računa da imaju zaobljene ivice i da podržavaju prirodan položaj zgloba.

Normalan hod

Proverite da li ste u stanju da hodate sa kolicima prirodno kao i bez njih. Da li možete lako da dosegnete kočnice i da li vam stopala grebu skladištni deo.

Kočnice

Proverite da li vam stopalo lako naleže. Često se u toku toplijih dana, kada se nosi laganija obuća događaju povrede na prstima zbog nezgodnih pedala.

Manevrisanje u prostoru

Ukoliko vam je lift u zgradi mali ili imate uzak hodnik ova provera je ključna. Isprobajte koliko je lako da manevrišete kolicima u uskom prostoru. Pogledajte kolica za bebe u ponudi Internet prodavnice za dečiju opremu Menda.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation