Kako kupati psa

Za lep i zdrav izgled vašeg psa, i njemu je, baš kao i vama neophodna adekvatna higijena.

Ipak, uz higijenu kojom ćete održavati izgled i zdravlje vašeg psa, kada odlučite da ga kupate, istovremeno morate imati u vidu i odgovarajuća pravila kojih se treba pridržavati:

Najpre, morate obezbediti odgovarajući šampon za psa. Upotreba vašeg ličnog šampona ili drugog sredstva za održavanje higijene, mogla bi izazvati neželjene iritacije ili posledice odražene na zdravlje i izgled psa. u tome će vam prilikom odlaska u specijalizovanu prodavnicu za kućne ljubimce, preporuka prodavca dati najbolji odgovor koji šampon je potrebno da kupite.

Kada ste kupili odgovarajući šampon, obratite pažnju i na to da voda kojom kupate psa bude odgovarajuće topla, to znači, niti potpuno hladna, niti vrela, već umereno topla.

Pre nego što ubacite psa u kadu, odgovarajuća temperatura vode bi trebalo već da je podešena i tuš sa blagim mlazom kojim voda teče, ostavljen po strani.

Tada ubacite psa u kadu i pazite da ga ne pokvasite naglo, to bi moglo da ga iznenadi i uplaši, čak i učini agresivnim. Pokvasite mu prvo šape, da oseti vodu i bude spreman za dalje kupanje. Zatim mu podignite glavu i kvasite ga od glave prema repu, pazeći da mu voda ne uđe u oči. Kada ste ga okvasili, opet pomerite tuš na stranu i našamponirajte psa, blagim utrljavanjem šampona od glave prema repu. Obratite pažnju da šampon utrljate na svaki deo dlake, pogotovo onaj na kome je dlaka gusta i duža i na to da mu nikako ne uđe u oči.

Nakon što ste našamponirali psa, isperite ga. Opet od glave prema repu, više puta, sve dok ne uklonite poslednji trag šampona.

Ispranog psa osušite tako što ćete najpre sa njegove dlake rukama ocediti višak vode. Zatim ga istrljajte peškirom i na kraju ga sušite fenom na kome je izduvavanje toplote podešeno na srednju jačinu.

Fen ne približavajte previše i ne zadržavajte ga dugo na jednom mestu, da ne izgorite i naljutite psa.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation