Kako kupati bebu

Srazmerno bebinoj osetljivosti i činjenici koliko je nežna, prilikom njenog kupanja, morate obratiti pažnju da birate preparate koji su prema svom sastavu namenjeni baš njoj.

Ispravno odabrana i bezbedna sredstva za kupanje bebe moraju na sebi imati odgovarajuću deklaraciju na kojoj je jasno naglašeno i uočljivo da su namenjena njenom uzrastu i da su proverena u odgovarajućim institutima.

Za samo kupanje vam je potrebna veština, pažnja, odgovarajući šampon, kupka ili sapun, kadica, i peškir.

Potrebno je da pre nego što bebu svučete, pripremite vodu, čija temperatura treba da bude približna bebinoj telesnoj temperaturi, nikako hladna ili vrela. Takođe šampon i kupka ili sapun neka vam budu pri ruci i po mogućstvu obezbedite sebi pomoć još jedne osobe koja će vam dodavati preparate i pomoći da polivate bebu.

Bebicu zatim svucite i uzmite pažljivo u ruke, držite je iznad kadice, okrećući je licem prema dole u blago uspravljenom položaju.

Potom je sami ili uz pomoć nekoga polijte vodom i na nju utrljajte preparate. Na glavicu kružnim i blagim pokretima utrljajte šampon, a kupku ili sapun na telo, pazeći da joj ne dodirnete oči i usta i da je ne ogrebete ukoliko su vam duži nokti.

Potom je pažljivo ispirajte od glavice prema stopalima, polivajući je čistom vodom i pazite da joj šampon ne uđe u oči, usta ili nosić. Isperite je više puta.

Kada je isprana, bebu stavite leđima okrenutu na mekani peškir i obrišite je.

Namažite je odgovarajućom kremom, uljem ili mlekom za bebe i obucite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation