Kako koristiti med

Ako pokušavate da smanjite unos šećera, ili ga zamenite prirodnijom nerafinisanom alternativom, med je savršena opcija. Mnoge studije su pokazale da je med bolji za zdravlje nego šećer. Med je slađi od šećera, tako da ga morate koristite u manjoj količini. Koristite ga u čaju, toplom mleku, limunadi, a ako ste egzibicionisti, možete ga staviti u kafu. Bukvalno, možete ga koristiti kao supstitut u skoro svemu što zahteva šećer, pogotovo u kolačima.

Med vam takođe može pomoći prilikom mršavljenja, ali i da pooljšate vaš digestivni sistem. Pijte jednu kašičiu meda razmućenog u dva do tri decilitra tople vode posle jela, da pomognete sopstveno varenje. Pravilno varenje omogućava telu da skladišti sastojke od vitalnog značaja, kao što su minerali i vitamini koji ,,tope’’ salo i oslobađaju ga nagomilanih masti i otpadnih proizvoda.

Budite sigurni da koristite med zagrejan do sobne toplote, kako bi on sačuvao svoje prirodne osobine. Visoka toplota može da uništi njegove prirodne enzime i minerale, i u tom slučaju od njega ostaje samo čist šećer.

Med je, narodski rečeno, pravi melem za rane. Pogotovo za opekotine i otvorene rane. Sipajte dovoljno čist med preko dela kože koji je pretrpeo oštećenja i pokrijte ga u potpunosti sa tankom, fleksibilnom, plastičnom folijom. Ne škrtarite na medu jer ga nikada ne možete koristiti previše (osim u meri u kojoj to kaplje na sve strane, čineći vas lepljivim i privlačnim za insekte : ) ).

Med je poznat po svojim blagotvornim dejstvima po kožu i u kozmetičkom smislu. Od meda možete praviti razne preparate, kreme, losione i maske za telo. Med može bezbedno da se primenjuje na koži svakodnevn jer praktično nema neželjenih efekata , tako da ga možete koristiti bez ikakvih briga. Možete kombinovati med sa mnogim drugim sastojcima iz vaše kuhinje – sa žumancima se koristi za kosu, sa maslinovim uljem može biti savršena zamena za kreme sa zaštitnim faktorima…

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation