Kako izdržati vrućinu

Tokom leta kada su visoka spoljna temperatura i njen česti porast konstantni, potrebno je da primenite par saveta koje će vam ovaj period vrućine olakšati i učiniti ga izdržljivim.

Kao prvo, svoj životni i ukoliko ste u prilici poslovni prostor obezbedite rashladnim uređajima. U prostor u kome živite, možete da ugradite klima uređaj, dok će za potrebe na poslu biti dovoljan i sasvim običan ventilator koji dobro rashlađuje. Pritom, dok vam je klima uređaj uključen, obratite pažnju na to da njegov rad bude podešen tako da ne bude više od šest do deset stepeni razlike u unutrašnjoj temperaturi u prostoru u odnosu na temperaturu koja je napolju.
Veće temperaturne razlike bi mogle da vaš organizam izlože šoku kada iz unutrašnje temperature pređete u spoljnu.

Kada ste primorani zbog obaveza ili jednostavno želite da izlazite napolje, trudite se da oblačite što tanje i svetlije odevne predmete koji su prema svom sastavu prijatni u dodiru sa vašom kožom. Idealni su laneni i odevni predmeti od tankog pamuka, koji su laki i koji upijaju znoj. Izbegavajte tamne, debele i sintetičke materijale i tkanine.

Uvek sa sobom nosite flašicu hladne i čiste vode, bez zaslađivača i preporučljivo je sa par kapi limuna koji dodatno osvežava.

Kada ste u prilici kvasite mesta na telu na kojima vam je puls. To je vrat, zatim unutrašnji deo ruku iznad šaka, unutrašnji prevoji laktova, i predeo iza kolena.

Tuširajte se što češće i sa umereno toplom vodom.
Pijte što više tečnosti. Unosite vitamin C i konzumirajte lake i zdrave namirnice.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation