Kako izaći iz depresije

Depresija nije bolest, ali svakako crpi vašu energiju, nadu i otežava da uradite ono što vam je potrebno da se osećate bolje. Iako ne možete da je prevaziđe pukom snagom volje, morate imati neku kontrolu, čak i ako je vaša depresija ozbiljna i uporna . Potrebno je vreme da bi se osećali bolje, ali ovi saveti mogu da pomognu.

Oporavak od depresije zahteva akciju. Ali započinjanje bilo kakve aktivnosti kada ste u depresiji je teško. Razmišljanje o stvarima koje treba učiniti da bi se osećali bolje, kao na primer da odete u šetnju ili provedete vreme sa prijateljima, vam tada može biti iscrpljujuće. Tu je caka, jer stvari koje pomažu najviše su stvari koje je tada najteže uraditi. Ali postoji razlika između teško i nemoguće.

Ključ za oporavak od depresije je da se počne sa nekoliko manjih ciljeva i od toga polako krene dalje. Ako osećate da nemate dovoljno energije, ne morate trčati maraton. Dovoljna je kratka šetnja oko bloka ili poziv drage osobe da vas vrati u kolosek. Ako imate neke obaveze da završite, bilo poslovne ili lične, nagradite sebe kada ih završite uspešno. To će vam dati dodatnu energiju i podsticaj za dalje.

Samoća je tihi ubica. Ne izbegavajte društvo i okrenite se dragim ljudima, prijateljima i članovima porodice. Podelite probleme sa ljudima koje volite i u koje imate poverenja. Pitajte za pomoć i podršku koja vam je sad najpotrebnija. Možda ste se udaljili od njih, a na neki način ovaj za vas težak period je šansa da obnovite odnose koji su dragoceni.

Pokušajte da održite korak sa društvenim aktivnostima, čak i ako niste u elementu. Kada ste u depresiji, imate osećaj da vam je lakše ako se povučete u samoću. Ali, društvo drugih ljudi učiniće da se osećate manje depresivno.

Pridružite se grupi za podršku depresije. Biti sa drugima koji pate od depresije, može vam pomoći da se oslobodite osećaja izolovanosti. Tu ste podsticaj jedni drugima, obostrano možete davati i dobijati savete o tome kako da se nosite sa ovim problemom, i podeliti svoja iskustva sa drugima koji su u sličnoj situaciji.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation