Kako imati lepu kosu

Tri glavne stvari su potrebne za dobar izgleda kose i zdravu kožu glave, a to su zdrava ishrana, redovna higijena glave i kose i oprez prilikom korišćenja kozmetičkih tretmana.

Rast kose zavisi od adekvatne ishrane. jednolična i nezdrava ishrana je problem koji izaziva gubitak kose usled nedostatka gvožđa, što je jedan od znakova anemije.

Premalo gvožđa u krvi može biti i posledica dijeta koje sadrže malo mesa, jaja, žitarica ili graška i pasulja. Sveže voće i povrće su takođe potrebni u ishrani kako bi obezbedili vitamin C, koji omogućava telu da apsorbuje gvožđe .

Iako redovno šišanje kose nije od suštinskog značaja za njeno dobro zdravlje, ali redovno šišanje doprinosi novom kvalitetu jer se hranljivi sastojci ne ,,rasipaju’’ na rascvetale krajeve. Iako naše teme može da izdrži mnogo ,,zloupotreba’’ (prvenstveno se misli na farbanje), vodite računa svaki put kad se farbate i koristite manje arazivne farbe. Ako dugo koristite nekvalitetnu farbu, možete postati alergični na njene sastojke i tako ugroziti ne samo kosu, već i svoje opšte zdravlje. Da bi sprečili ovu pojavu, boja treba testirati na maloj količini dlaka, najbolje na ruci. Ako se pojave tragovi zapaljenja ili iritacije, ni slučajno ne koristite tu farbu.

Ultraljubičasti zraci sunca mogu da izazovu trajno oštećenje kose i njenog spoljnjeg sloja, a može da prodre i do centra dlake, što može izazvati gubitak sjaja i volumena. Zato je potrebno da posebno vodite računa pri izlaganju kose suncu. Pokrivajte kosu obavezno, jer kombinacija sunca, slane vode i hlora izvlači vlagu iz dlake. Pokrivie je sa šeširem, kačketom ili maramom. Ako ništa od navedenog nije vaš stil, pokušajte da je vezujete u rep ili pletenicu, makar dok ste na suncu.

Upotreba odgovarajućeg šampona uz kompatibilni regenerator je važna za održavanje zdrave i negovane kose. Čak i masna kosa zaslužuje dobar regenerator. Perite kosu 3 puta nedeljno, nikako više, čak iako mislite da vam se brzo masti, jer će te postići samo kontraefekat.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation