Kako imati bele zube

Najlepši ukras našeg lica je svakako osmeh. Da bi osmeh bio savršen, naši zubi moraju da blistaju. To je jako teško postići uz kafu, cigarete i hranu. Zato je jako bitno da redovno posećujete zubara, a da bi vam bilo lakše da u kućnoj varijanti popravite belinu vaših zuba, evo nekoliko načina.

“MIX” metod:

Kašičicu sode birkabone pomešajte sa malo soli i par kapi sirćeta od jabuke, mešajte sve dok ne zapeni, zatim nanesite na vašu četkicu i tako 2-3 min.masirajte desni i zube.
Kada završite, operite zube pastom.

HIDROGEN I SODA BIKARBONA

Jedan od jednostavnih načina je izbjeljivanje zuba sa 3% hidrogenom(ispiranje) ili pomešajte kašičicu hidrogena sa kašičicom vode i sa kašičicom sode bikarbone. Ovim sastavom operite zube a zatim isperite destilovanom vodom. Budite oprezni sa hidrogenom,nemojte ga progutati, a ako do toga dodje,odmah popite čašu vode. Ovaj način izbeljivanja koristite jednom u sedam dana,ne više puta od navedenog.

POMORANDŽINA KORA

Ovaj način izbeljivanja je efikasan jer unutrašnja strana kore u sebi sadrži sastojke koji su potrebni za izbeljivanje.Još bolji efekat se postiže ako dodate malo soli na koru.Posle ovog postupka operite zube pastom.

JABUKOVO SIRĆE

Jednu kašičicu jabukovog sirćeta pomešajte sa pola čaše vode i sa tim isperite usta. Mešavina nije jaka kada je ovako razblažena i nećete oštetiti gledj a sa druge strane, dovoljno je jaka da očisti zube od štetnih naslaga.

JAGODE

Ova metoda će vas možda iznenaditi ali jagode su jako efikasne u čišćenju i izbeljivanju zuba.
Celu jagodu trljajte po zubima i promena će ubrzo biti primećena. Po završetku,operite vaše zube pastom jer jagode sadrže dosta šećera.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation