Kako hodati u štiklama

Nošenje visokih štikli vizuelno pomaže da vaše noge izgledaju tanje i duže, vaš stomak ravnije, a ženstvenost ponosne vlasnice podignu na najviši nivo. Hodanje u štiklama nije prirodni talenat, već se uči kao veština, a usavršava u praksi krz disciplinu i iskustvo .

Počnite sa najnižim štiklama i postepeno povećavajte visinu, kako postajete sigurniji u svoj hod. Ne počinjite nikad sa ,,petnaesticom’’ i platformom od 4, 5 centimetara. Samo će te delovati trapavije i nezgrapnije. Počnite od manjih visina, obavezno koristeći posebne uloške ako vam noge u njima proklizavaju. Postepenim povećanjem visine, vaši zglobovi će razvijiti snagu koja vam je potrebna za bezbedan i dostojanstven hod u štiklama.

Pažljivo birajte cipele. Nisu svi visoke potpetice jednaki i ne stoje svima isto, zbog oblika stopala. Stanite u svojim cipelama uspravno na čvrstu podlogu i vidite da li možete da se podigne na prste i koliko. Ako ne možete, te štikle su ipak previsoke za vas i ne bi trebalo da ih nosite dok se ne naviknete na manju visinu prvo. Ako pokušate da nose ovako visoke štikle, hodaćete savijenih kolena napred , što je dobar put ka skoliozi, krivljenju kičme i propadanju hrskavica na kolenima.

Krenite malim koracima. Prošetajte u omiljenim štiklama malim, sporim koracima, vodeći računa da ne savijate kolena više nego i obično. Primetićete da potpetice imaju tendenciju da skrati vaš korak. Što je viša peta ,kraće će te koračati. Nosite potpetice jedan dan oko kuće pre nego što ih obujete za priliku za koju su kupljene. Ovo će vam omogućiti da se naviknete na njihovo nošenje i stvoriće udubjenje koje se prilagođva vašem stopalu, pa ono neće klizeti. Pokušajte da u njima radite sve normalne, dnevne aktivnosti i tako će te se lakše navići na njih.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation