Kako dobiti mišićnu masu

Mišićnu masu moguće je povećati ili dobiti kombinacijom i upražnjavanjem nekoliko jednostavnih i proverenih pravila.

Na prvom mestu jeste uspostavljanje odgovarajućeg režima ishrane, koji se odnosi na poseban odabir hrane i raspored unosa obroka. Hrana koju konzumirate pri težnji da povećate svoju mišićnu masu treba da bude po sadržaju bogata proteinima koji direktno utiču na sastav vaših mišića. Proteini koji su neophodni za povećanje mišićne mase, najsadržaniji su u pirinču, zatim u belom kokošjem ili ćurećem mesu, mahunastom povrću, zatim u bananama, jajima i ribljem mesu. Raspored obroka, potrebno je da bude uravnotežen i čest, i da hrana koju u jednom obroku pojedete bude količinski odgovarajuća, to znači dovoljna, a nipošto premala ili preterana.

Preterani unos hrane neće pospešiti pojačano dobijanje mišićne mase, naprotiv, ona će ga otežati tako što će vam obezbediti samo masti od kojih se formira nepoželjno salo.

Kada ste uspostavili pravilan režim ishrane, onda je potrebno da kroz određenu fizičku aktivnost unete materije oblikujete u mišiće. To ćete postići redovnim vežbanjem koje je potrebno da angažuju vaš celokupni mišićni sistem, kako bi vaša mišićna masa izgledala srazmerno i onako kako je potrebno za lep izgled.

Unosite dovoljnu količinu tečnosti, koja je neophodna da bi proteini uneti u vaš organizam mogli pravilno da se razgrađuju i da bi vaši mišići imali obezbeđen neophodan procenat tečnosti u svom sadržaju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation