Kako da smršam

Ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje. Organizam svakog od nas nije iste građe i iste proporcije masti i mišića.

Da bi dobili koliko toliko precizan odgovor na ovo pitanje, morate uraditi detaljnije analize kod nutricioniste.

Dok se ne odlučite za taj korak, potrebno je da sami u sebi ,,prelomite’’ i donesete odluku o promeni. Dosadilo vam je da svakog proleća krećete na dijete pred odlazak na odmor ili nakon nabačenih kilograma u toku zime?

Odlučite se za radikalnu promenu načina ishrane. To ne mora uvek biti dijeta, već samo prekombinovanje nekih namirnica i praćenje sopstvenog biološkog sata.

Neka vam doručak postane obaveza. Jak i hranljiv obrok na početku dana obezbediće vam dovoljno energije za čitav dan i tako umanjiti mogućnost brljanja sa ostalim obrocima. Takođe, pravilan doručak će vas sigurno ,,držati’’ do ručka i neće vam dozvoliti da posegnete za grickalicama.

Za ručak probajte da ne jedete hleb. Ukoliko baš ne možete bez njega, postepeno ga smanjujte, uvidećete da vam nije neophodan za baš svaki obrok. Neka vam ručak ne bude kasno popodne i neka obavezno sadrži salatu.

Nebitno uz šta je jedete, da li meso, krompir, pasulj ili tikvice, salata će vam ,,popuniti’’ želudac i zasititi vas na duže vreme.

Preporučuje se da se slatkiši ne konzumiraju odmah nakon ručka, već da organizmu date par sati da odmori. Najbolje je slatkiše jesti 2-3 sata nakon ručka i isto toliko pre večere. Nema potrebe za njihovim potpunim izbacivnjem iz ishrane, jer je svaka hrana dobra ukoliko se konzumira umereno.

Večera neka vam bude najlaganiji obrok. Salata, mladi sirevi, kiselo mleko, jaja, piletina ili riba su dobar izbor, jer vam neće opteretiti stomak pred spavanje i omogućiće vam lak san, a ujutru se nećete probuditi izgadneli i spremni da opustošite frižider.

Preporučuje se svaki vid fizičke aktivnosti, od šopinga do teretane. Stepenice zamenite liftom, izađite stanicu ranije, igrajte se sa decom, pokrenite se i unesite promenu u dosadašnji način života.

Ukoliko ništa od ovoga ne pomogne a vi želite da skinete salo i zategnete telo, tu su i tretmani kao što su liposukcija i zatezanje stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation