Kako da dete nauči slova

Ako želite da vaše dete brzo i jednostavno nauči da čita i piše, složićete se da je najpre neophodno da nauči da raspoznaje sva slova.

Kako bi ste na najlakši i najkreativniji način dete zainteresovali da nauči slova, pokušajte da način na koji će da ih upozna prilagodite njegovom uzrastu, a to znači da način učenja treba da oblikujete kao igru.

Zato, za početak iskoristite činjenicu da azbuka ima 30 slova, isto toliko dana ima jedan mesec.

Svaki dan, postignite to da kroz igru dete nauči da raspozna, napiše i da pročita jedno slovo.

Na taj način, nećete a opteretiti sa previše informacija niti će mu se zbog načina na koji uči slova činiti komplikovano. To će mu pritom znatno olakšati kasniji pristup rečima i učenju reči.

Počnite od slova A. Setite se pojma koji počinje na slovo A i koji je poznat detetu, a zatim ga navedite da ga baš taj pojam asocira na slovo A. Uzmite za primer recimo avion, jer svako dete uprkos tome što je malo, bar kroz svoju maštovitu zamisao zna šta je avion. Napišite mu slovo A, koje se piše kao slovo na koje počinje reč avion i dete će brže naučiti da ga i samo napiše. Svaki put kada pomisli kako izgleda avion, setiće se i kako izgleda i kako se piše slovo A.

Tako svaki dan do kraja meseca nastavite sa po jednim novim slovom, birajući pritom za svako slovo pojam koji je najbliži i najatraktivniji ili najdopadljiviji detetu.

Kada dete nauči sva slova, polako ga učite da sklapa reči, najpre kratke i jednostavne, sa ponavljanjem istih slogova kao što su reči mama, tata, baba.

Kasnije učite ga sve složenije i komplikovanije reči i navodite ga da obnavlja i stare, da ih ne zaboravi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation