Kako da brže raste kosa

Brz rast kose istovremeno doprinosi tome da se vaša kosa brže regeneriše i da samim tim bude lepšeg i zdravijeg izgleda.
Ukoliko vaša kosa ipak ne raste brzo, ohrabrujuće je i to što je na njen brži rast moguće uticati.

Kako da brže raste kosa?

Prvo, morate da znate, da samo ukoliko je vaša kosa zdrava i pothranjena potrebnim vitaminima iznutra, ona će imati šta da iskorišćava i za svoj razvoj, za spoljni izgled i za svoj normalan rast i tako će brže i da raste. Ono što ćete ishranom uneti u svoj organizam, predstavljaće prvi preduslov za brži rast kose. Zato jedite vitamine koji su kosi neophodni. To su vitamini iz grupe A, B, E i D.

Zatim, pored ishrane kojom možete uticati na brži rast kose, potrebno je da joj pružite i odgovarajuću spoljnu negu. Kosu redovno perite i održavajte odgovarajućim preparatima prilagođenim njenom tipu i namenjenim za njenu regeneraciju. Isprljana i masna kosa je uzrok usporenog rasta kose, jer dolazi do toga da masnoća zapuši pore na glavi, što dalje dovodi do oštećenja korena kose i ona samim tim raste sporije i postaje retka.

Posle pranja kose, nastojte da prema njoj budete blagi. Nemojte da je oštećujete predugim izlaganjima toploti fena pogotovo u vrelim letnjim danima kada kosu možete da sušite i prirodno.

Kosu takođe redovno šišajte. Što češće skraćujte bar njene krajeve, pogotovo ako su suvi i oštećeni. Kao takvi, krajevi samo bespotrebno crpe hranu vašoj kosi i čine je ispošćenom i umornom, što usporava i njen rast.

Na koren kose povremeno pre pranja utrljajte ricinusovo ulje, držite ga na kosi pola sata ili sat vremena i isperite. Ricinusovo ulje podstiče rast i gustinu kose.

Ukoliko vaša kosa opada i to vam stvara sve veći problem, postoji rešenje u domenu estetske hirurgije a to je transplantacija kose.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation