Kako da beba prespava celu noć

Kako bi vaša beba spavala celu noć, a time i imala zdrav i normalan razvoj, potrudite se da ritam spavanja na koji je naviknete bude ujednačen i tačan iz dana u dan odnosno iz noći u noć.

Obratite pažnju na to kada i koliko spava preko dana i naviknite je na to da je noć period za spavanje. Ukoliko prespava čitav dan, a probudi se neposredno pre nego što dođe noć, izvesno je da tu noć neće moći celu i neprekidno da prespava.

Neposredno pre spavanja je prošetajte na svežem i čistom vazduhu i vodite računa o tome da soba u kojoj spava bude provetrena i čista, sa odgovarajućom temperaturom za san.

Bebu okupajte, nahranite i dajte joj vodu pre spavanja. Tako neće biti gladna ni žedna i biće veća verovatnoća da će spavati celu noć.

Dok je uspavljujete, umirite je i uspavajte nekom nežnom pesmicom i mazite je. Tako će zaspati smirena i sa osećajem vaše ljubavi. Bebe su veliki receptori i primaoci osećanja i važno je da joj prenosite smirenost svojim stavom.

Neka joj posteljinica bude udobna a svetlo do pola prigušeno. Neke bebe jednostavno ne podnose mrak. Istovremeno, u polu mraku koji bebu okružuje, pripazite da ne postoji nekakva senka ili oblik koji bi mogao da je uplaši. Ako se uplaši pre spavanja, mogla bi kao posledica biti to da se učestalo budi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation