Kako čitati misli

Pomisao da nekome možete pročitati misli, sigurno vam se nebrojeno puta provukla kroz sopstvenu misao kao želja u pojedinim situacijama.

Možda ste nekada u tome uspeli, ko zna?

Jedno je sigurno. Bukvalan način da nekome doslovno pročitate misli, realno ne postoji, bar ne ukoliko spadate u grupu normalnih ljudskih bića, čiji je psihofizički sklop do sada uobičajeno poznat nauci.

Ipak, brojni gestovi, mimika i nesvesni pokreti koje možete uočiti na sagovorniku, mogu vam uveliko pomoći da u tome uspite.

Tako recimo, ukoliko sagovornik tokom razgovora sa vama neprestano grize usnu, gricka nokte, prepliće prste na rukama ili trese koleno, budite sigurni, da imate posla sa osobom koja je zbog nečega jako uznemirena i ima nervozne misli.

Dok laže, vaš sagovornik će nesvesno da dodiruje nos ili ćete ako mu se zagledate u pogled primetiti da gleda negde preko vas i da mu se zenice iznenada šire. Takođe, ukoliko na vaša pitanja odgovara sa dosta pauza, zastoja ili zamuckivanja, misli su mu sigurno upletene lažima.

Kada vam se sagovornik smeje, trebalo bi da mu osmeh primetite i u pogledu, ako je iskren naravno. Osmeh sa ukočenim predelom oko očiju i usiljeno u osmeh razvučenim usnama je neiskren i krije kurtoaznu ljubaznost bez iskrene naklonosti i simpatije ili dopadljivosti koju sagovornik pokazuje prema vama.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation