Kako brzo trčati

Kako bi ste došli do momenta da ste spremni i sposobni da brzo trčite, vaše telo i vaš organizam, morate prethodno dobro pripremiti za to.
Brzo trčanje nije moguće odjednom, ukoliko se pre toga niste bavili trčanjem i ukoliko nemate dovoljno kondicije za to.

To znači, da je za brzo trčanje, neophodno najpre steći potrebnu kondiciju i pripremiti se na taj način za brzo trčanje.
Potrebnu kondiciju ćete steći tako što ćete bar 3 do 4 puta nedeljno praktikovati trening laganog i sporog trčanja u trajanju od oko pola sata. Pritom za trčanje, birajte da staza na kojoj trčite bude što je moguće više ravna i bez neravnih površina, krupnog i oštrog kamenja, granja i slično. Takav teren bi vam u startu otežao trčanje i predstavljao moguću opasnost od povređivanja, ako na njemu padnete.

Zato trčite po odgovarajućoj, i ako ste u mogućnosti po unapred predviđenoj stazi za trčanje.

Pre nego čto započnete trčanje, obavezno zagrejte zglobove na nogama, ali i vratu i rukama. Ukupna fleksibilnost zglobova znatno pospešuje mogućnost i spremnost za brzo trčanje.

Dok trčite, obratite pažnju da pravilno dišete, udišite i izdišite vazduh ravnomerno i time izbegnite nepoželjno i prevremeno zamaranje.
Onda kada svojim upornim svakodnevnim trčanjem na ovakav način pripremite svoj organizam i telo, bićete bez problema i bez sumnje spremni za brzo trčanje.

Kada dođete u fazu da ste telesno spremni za brzo trčanje, nastavite da održavate kondiciju i brzinu prilikom trčanja povećavajte postepeno. Potrčite manjom brzinom od one koju želite da dostignete prilikom trčanja i da sa njom prekinete trčanje.

U toku samog trčanja trudite se da fokusirate misli i pažnju na nešto što će vam dati podsticaj i razlog da trčite i trudite se da tako ne primećujete svoje zamaranje i ne razmišljajte o tome da ne možete da trčite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation