Kako biti u kondiciju

Kondicija, odnosno mera u kojoj posedujete kondiciju, ima direktan uticaj na to koliko ćete moći da budete fizički aktivni i koliko kvalitetno ćete biti u prilici da obavite brojne dnevne obaveze i potrebe.

Ukoliko ste svedok lošoj činjenici da vaša kondicija nije na zavidnom nivou, prvo što je potrebno da to promenite jeste da odlučite da više ne bude tako.

Iz svog uobičajeno pasivnog fizičkog stava koji je rezultirao nedostatkom kondicije, morate da se pokrenete i postane te aktivni.

Aktivnost uvedite postepeno u svoj dnevni ritam. Pa najpre šetajte kratko ali učestalo. Više puta na dan prelazite kratke relacije i odmarajte između njih. sa sobom uvek ponesite vodu i osvežavajte se sa po par gutljaja čim osetite znake zamora ili ubrzan srčani ritam.

Pri sticanju kondicije ne smete imati za cilj da svoje telo izlažete prekomernom naporu, već jednostavno da postignete i održite ukupnu veću izdržljivost.
Postepeno, vaše telo će vam samo davati znak kada je spremno da se prema njemu ophodite zahtevnije i da povećate obim i oblik fizičke aktivnosti, što će značiti i ukupnu bolju kondiciju.

Takođe, uz šetnju kao vid aktivnosti, u cilju postizanja bolje kondicije, uvrstite u svoj dnevni ili za početak bar nedeljni vid rekreacije neki lagani sport. Recimo bar jednom do dva puta nedeljno vozite bicikl, lagano trčite ili upražnjavajte neki drugi sport. Uz takav vid utrošenog vremena, ne samo da ćete steći neophodnu kondiciju već ćete se i osloboditi stresa i negativne energije koja je možda usled pasivnosti vašeg organizma nakupljena u vama.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation