Kako animirati decu

Deca su zapravo mnogo više pronicljive i složenije, a time i zahtevnije mlade ličnosti nego što vi to često, sudeći po njihovom uzrastu pretpostavite ili ste toga svesni.

Kako bi ste osvojili, a što je još važnije i zadržali pažnju ovih mladih bića, potrebno je da umete da ih pažljivo animirate.

Ono što deci nije dovoljno interesantno kao način na koji ih animirate, neće se kao takvo ni odraziti uspešno na vašu nameru da ih zabavite ili kroz zabavu nečemu naučite.

Da bi ste kvalitetno i uspešno animirali decu, potrebno je da upotrebite mnogo mašte i prvenstveno svoje volje da se prilagodite i približite njihovom nivou i načinu razmišljanja, i da stvari kojima želite da ih animirate učinite sadržajnim i atraktivnim za njihov domen shvatanja i interesovanja.

Da bi ste animirali decu, pokušajte da i sami na trenutak ponovo postanete dete. Učinite vreme koje sa decom provodite sadržajnim i oni će vam sigurno uzvratiti dečije iskrenom srećom i posvećenošću tome čime ih ili kako animirate.

Igrajte se sa njima na način kako oni to vole ili izmislite neku novu igru za njih ili im objasnite igru koja je njima nepoznata i nova.

Takođe, razvijajte im maštu, tako što ćete i sami biti maštoviti u komunikaciji sa njima. Pokušajte da im pričate o nekoj recimo dalekoj, možda čak i izmišljenoj zemlji ili planeti, o životinjama ili izmišljenim junacima i trudite se da kroz priču koju im pričate provučete neku pouku ili smisao koji će ih nečemu naučiti i imati pozitivan uticaj na njih i njihovo vaspitanje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation