Smršajte pijući kafu: Dovoljno je da znate ovaj trik!

Makijato, late, kapućino, domaća kafa – uz toliko vrsta kafe čini vam se da se ne može smisliti nova vrsta. Ali „puter-kafa“ postaje sve popularnija. Dupli espreso sa gustom penom, kašikom putera i kašikom kokosovog ulja zvuči čudno, ali se već proširio i iz Amerike stigao u Veliku Britaniju.

Smršajte pijući kafu

Nova istraživanja su otkrila da je mast bolja za nas od šećera, naročito kada se radi o kilogramima.

„Masna kafa“ se za sada može kupiti na nekoliko mesta u Londonu, a lako se može napraviti i kod kuće. Neki obožavaoci je piju čak i kao zamenu za obrok. Oni tvrde da je kombinacija sastojaka čini savršenim doručkom u šolji, pa ona u isto vreme daje energiju, poboljšava koncentraciju, sagoreva kaloije i održava osećaj sitosti.

Negativno je to što ima specifičan ukus i što su mnogi koji su je prvi put pili imali problema sa dijarejom i mučninom.

Ovaj masni napitak osmislio je američki preduzetnik Dejv Espej, koji je pio čaj sa puterom jaka dok je putovao Tibetom. Tako je došao na ideju da osmisli napitak sa niskim nivoom ugljenih hidrata i visokim nivoom masti koji, kako on kaže, štiti od zamora i nekih hroničnih bolesti, a omogućava i mršavljenje. Oni koji popiju ovaj napitak ujutru, navodno, ostaju siti do ručka.

„Puter-kafa“ je najbitniji činilac njegove dijete. Ona se pravi od organske kafe, nezasoljenog putera (koji je dobijen od krava koje su hranjene travom) i organskog kokosovog ulja.

Mešanjem ovih sastojaka dobija se kremasta kafa sa ukusom kokosa koji ostaje ustima nakon ispijanja.

Mnogi nutricionisti već su primenili ovu dijetu i postali su njeni zagovornici, ali je u isto vreme mnogo i stručnjaka kojima nije jasno kako to može da doprinese mršavljenju.

Prema rečima dijetologa, doktorke Sare Šekner, pijenjem visokomasnih i visokokaloričnih napitaka zapravo možete lako da se ugojite, umesto da smršate. Ona predlaže da se držite kafe koju i inače pijete, ali bez krema, bez putera i bez šećera.

izvor: blic Žena

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation